Buldurų prospektas 16, tiksliau, „Vila Marta“, – tai išties išskirtinis, vienas didžiausių namų Jūrmalos apylinkėse. Namas, kuriame metai iš metų atostogauja pati garsiausia Rusijos atlikėja Alla Pugačiova su vyru, komiku Maksimu Galkinu, ir jų vaikais.

Visa Rusija stebisi – kaip tiek pinigų ir galimybių turinti primadona renkasi ne Los Andželą ir ne geriausius kurortus Meksikoje, o būtent seną gerą Jūrmalą, kurioje ji mėgsta ilsėtis nuo senų laikų. Pugačiova ne vieną kartą yra sakiusi, kad egzotiškose vietose ji taip gerai nepailsi, o čia ją džiugina ne tik malonūs prisiminimai, bet ir nuostabus baltiškas klimatas. Bet pats svarbiausias dalykas – vietiniai žmonės ją labai myli, o juk Amerikoje taip nebūtų.

Jūrmalos pakraštyje esantis Bulduru prospektas ne vienintelis, kurį pamėgo turtingieji. Miesto centre yra dar viena gatvė, kurią patys latviai kartais juokais pavadina vietiniu Holivudu. Visi žino, kad kiekviename iš namų gyvena svarbių, garsių, pinigingų žmonių, tačiau pavardžių sakyti nedrįsta.

Pati svarbiausia priežastis, dėl kurios čia važiuoja tūkstančiai turistų, – didysis, erdvusis paplūdimys. Jis labai mėgstamas ir lietuvių.

O dabar – toji vieta, kurią labai daug metų mėgsta mūsų šalies turtingiausieji. Ypač Šiaulių, Panevėžio, Mažeikių, Biržų verslininkai. Kai norisi ramybės užsienyje, jie keliauja čia – į Jūrmaloje esantį laivo formos viešbutį. Jis įsikūręs tiesiai ant jūros kranto.

Išskirtinio puošnumo aukščiausios kategorijos viešbutis „Baltic Beach Hotel & SPA“ įsikūręs Jūrmalos centre, vos už 200 metrų nuo centrinės miesto Jomas gatvės. Svečiai iš apgyvendinimo įstaigos gali patekti tiesiai į privatų smėlio paplūdimį. Viešbutyje žaliuoja privatus parkas, įrengtas jūros vandens vidaus baseinas.

Viešbučio aikštelėje suskaičiavome per trisdešimt prabangių automobilių su lietuviškais registracijos numeriais. Tačiau pačių lietuvių viešbutyje sutikome tik kelis.

Viešbučio interjero kūrėjai pasistengė, kad viduje viskas blizgėtų, žibėtų, pridėjo daug visokių detalių, kurios turėtų patikti turtingiems svečiams, ir net pastatė brangių alkoholinių gėrimų spintą koridoriuje.

Laivo formos viešbutyje ir jautiesi kaip laive. Gali išeiti į balkoną ir grožėtis jūra. Romantiškai palydėti bangose skęstančią saulę.

Kaip atrodo viešbučio ant jūros kranto kambariai, kuriuose mėgsta apsistoti ponai iš Lietuvos, ir kokios kainos geriausiame Jūrmalos restorane kopose – pamatysite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (357)