Niekas negali pasakyti tikslaus skaičiaus, kiek lietuvių šiuo metu kali Pietų Amerikos kalėjimuose, tačiau vien Peru nuteistų ir pasodintų ilgiems metams jų yra kelios dešimtys. Laidos „Orijaus Kelionės“ žiūrovai dviejų dalių pasakojime gali iš labai arti pažvelgti, kaip atrodo šios šalies įkalinimo įstaigos ir kaip ten gyvena kaliniai.

Pirmą laidos dalį iš moterų kalėjimo DELFI TV žiūrovai matė praėjusią savaitę, o šį trečiadienį eteryje pasirodys antroji dalis, kurioje bus parodytos dvi įkalinimo įstaigos skirtingose Peru vietose – sostinėje ir toli, Andų kalnuose.

Orijaus kelionės

„Dabartinė televizijos ir serialų karta dažnai idealizuoja kriminalinį pasaulį, o po „Netflix“ serialo „Narcos“ kai kuriems net atrodo, kad narkotikų mulai yra kažkokie linksmieji herojai. Noriu pakeisti šį įvaizdį ir parodyti, kad kalėjimuose yra liūdna ir baisu“, - sako „Orijaus Kelionių“ vedėjas. Orijus Gasanovas savo laidoje žada papasakoti visą kelią, kaip naivūs lietuvaičiai tampa kriminalinių grupuočių samdiniais, ir kaip galiausiai viskas liūdnai baigiasi. „Vienas iš laidos pašnekovų – Laimis – tiesiai šviesiai pasakys, kad iš visų įsipainiojusių į jo istoriją tik jis vienas sėdi kalėjime, o tie, kas jį pasamdė – išsisuko. Taip dažniausiai ir būna“, - pasakoja žurnalistas. Laidos pašnekovas jam papasakos kas ir už kiek pasamdė tokiam darbui.

„Orijaus kelionių“ komanda lankydami nuteisus lietuvius nufilmavo kaip atrodo jų gyvenamos patalpos, ką jie valgo, kaip bendrauja su kaliniais iš kitų valstybių.

„Žiauriausias dalykas, kad ne vienam lietuviui mes buvome pirmieji lankytojai per ilgus kalėjimo metus. Įsivaizduokite, septynis ar net dešimt metų jų niekas nelankė, kai kurie net neturėjo su kuo lietuviškai pakalbėti, todėl beveik pamiršo mūsų kalbą“, - pasakoja Orijus.

Intriguojančią „Orijaus kelionių“ laidą iš Pietų Amerikos kalėjimų žiūrėkite trečiadienį 21val. vakaro, per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)