DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas norėdamas lietuvius užkrėsti gerumu aplankė dvi vyresnio amžiaus damas iš Kauno – Sigitą ir Nataliją.

90 metų jubiliejų atšventusios Natalija be galo norėjo nors kartą gyvenime aplankyti Vilniaus Katedrą. Tuo tarpu Sigita troško nuvykti iki miesto eglės. Sužinojusios apie laukiančia kelionę liūdesio gniaužiamos moterys žurnalisto poelgį prilygino Kalėdiniam stebuklui ir braukė ašaras.

Kol visa Lietuva ginčijosi ir varžėsi, kurio miesto Kalėdų eglė pati gražiausia – Natalija ir Sigita, net neįsivaizdavo, kaip jos atrodo.

Devyniasdešimties metų Natalija kiekvieną rytą nubudusi uždega žvakes ir sėdasi melstis prie į dausas iškeliavusių brangiausių žmonių portretų. Moteris ilgas valandas, vienatvėje kalbasi su nuotraukomis.

Senolė jau daug metų iš namų beveik nežengia kojos. Tik kai baigiasi vaistai, atiduodama paskutines jėgas nupėdina iki poliklinikos, kad gydytoja išrašytų naujų. Maisto produktais senolę aprūpina maltiečiai ir kartais pas močiutę užsukanti anūkė.

Išankstinę senatvės pensiją gaunanti Sigita stengiasi pragyventi už du šimtus eurų per mėnesį, todėl net ir netolima kelionė jai yra tarsi atostogos. Moteris, nebuvusi daugelyje Lietuvos miestų, niekada nepoilsiavo šalies kurortuose. Sigitos vaikai taip pat sunkiai verčiasi ir padovanoti mamai atostogų negali.

Orijus vienišų moterų norus išpildė su kaupu – trise aplankė Kauno, Vilniaus ir Alytaus miesto egles, apsilankė Vilniaus Katedroje, apipylė moteris dovanomis, o kelionę užbaigė vakarieniaudami restorane.

Močiutės keliauja po Lietuvą

Pasirodo, iki šiol sunkiai besiverčianti močiutė Natalija niekada net nėra buvusi restorane, ir negalvojo, kad gyvenime tai teks padaryti. Kokių dar pirmų kartų moterys patyrė kelionėje po Lietuvą – kalėdinėje „Orijaus kelionės“ laidoje.

„Orijaus kelionės“ – laida, kurios metu žiūrovai drauge charizmatiškuoju Orijumi Gasanovu leisis į pačias spalvingiausias keliones užsienyje ir Lietuvoje, dalinsis patarimais ir keliautojams naudinga informacija.

Močiutės keliauja po Lietuvą
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)