Filmuose ir serialuose tikriausiai matėte, kaip atostogauja „auksinis jaunimas“ – turtingų tėvų vaikai, arba visokie jaunieji verslininkai, kurių „startuolis“ staiga suklestėjo. Jie nesivolioja smėlyje prie jūros ant kažkokių rankšluostukų atsineštų iš namų. Jokiu būdu. „Auksinis jaunimas“ pirmiausia renkasi poilsį uždaroje teritorijoje, kur negali papulti bet kas. Jiems patinka apsauga, patinka personalas, kuris aptarnauja ir gali išpildyti visus norus.

„Auksinis jaunimas“ renkasi privačias pakrantes prie jūros, arba dar dažniau – tiesiog guli prie baseino, kur patogiai išrikiuoti gultai, šalia jų skėčiai nuo saulės ir staleliai nukrauti gėrimais bei užkandžiais. Žinoma, kad poilsis būtų dar labiau komfortiškas – „auksiniam jaunimui“ reikia dušų, tualetų, rankšluosčių. Tokios mados vyrauja visame pasaulyje ir daug kur tokie „paplūdimio klubai“ yra didžiulė prabanga, skirta tik privilegijuotiesiems.

Tik ne Maltos saloje. Kadangi smėlėtų paplūdimių čia nėra tiek daug, kaip kituose Viduržemio jūros kurortuose – Maltoje jau kelis dešimtmečius klesti „paplūdimio klubų“ kultūra. Mano minėtas „auksinio jaunimo“ paslaugas galite gauti net jeigu nesate tarp išrinktųjų ir visiškai nesvarbu, kokia jūsų finansinė padėtis. Tai tiesiog įprasta maltiečių ir salos svečių poilsio forma.

Darbo dienomis tokiose vietose dažniausiai sutiksite tik turistus, o štai savaitgaliais prisirenka ir labai daug vietinių. Kartais visos laisvos vietos būna išgraibstomos anksti ryte.

Maltoje privačių baseinų su gultais yra nuo labai prabangių iki visiškai pigių. Nuo kainos, žinoma, priklauso komforto lygis, kurį ten pasiūlys. Pavyzdžiui, jeigu už įėjimą mokate iki 5 eurų, nesitikėkite, kad gausite kremo nuo saulės ar nemokamų sušių. Bet jeigu paklosite 20 eurų ir daugiau – pasijausite karališkai ir labai stilingai.

Yra ir dar viena opcija, kurią išnaudoti man rekomendavo Maltoje gyvenantys ir dirbantys lietuvaičiai. „Atostogauk nemokamai, taupyk pinigus“, - sakė jie ir žadėjo, kad neišleidęs nė vieno euro gausiu patį aukščiausią servisą. Šiaip jau nesu linkęs gudrauti, bet ko nepadarysi dėl jūsų, brangūs skaitytojai. Norisi viską išbandyti, kad po to galėčiau papasakoti ir patarti.

Į Maltą iš Vilniaus keliavau su kompanija „airBaltic“. Skrydžiai per Rygą vykdomi du kartus per savaitę. Tad galite atostogauti visą savaitę arba tik savaitgalį. Ketvirtadienį vėlai vakare nuskrendate, o pirmadienį anksti ryte grįžtate atgal.

Trijų dienų paplūdimio klubuose tikrai užteks, grįšite ne tik pakeitę odos spalvą ir pailsėję, bet ir papramogavę. Net jeigu niekur kitur iš tų klubų neišlįsite. Ten taip jau viskas sutvarkyta, kad turistai pajaustų aukščiausią komforto lygį.

Paplūdimio klubai Maltoje

Paplūdimio klubai Maltoje įsikūrę tikrai įspūdingose vietose – arba aukštybėse ant viešbučių stogų, arba jūros pakrantėje ant gražiausių šlaitų. Daugelis baseinų įrengti taip, kad vizualiai jie susilieja su jūros horizontu, anglų kalboje tam yra specialus išsireiškimas „infinity pool“. Ideali kombinacija įspūdingoms atostogų nuotraukoms. Pavydės net tie, kurie galvojo, kad neturi pavydo jausmo.

Apsilankyti tokiose poilsio vietose verta, net jeigu nesiruošiate maudytis ir degintis. Beveik visuose paplūdimio klubuose kartu veikia ir gerai vertinamos kavinės bei restoranai. Tad galite tiesiog užsukti pavalgyti gražioje aplinkoje. O jeigu ir to nenorite – tuomet jums lieka šokiai.

Tai visiškai normalu Maltoje – kol vieni guli ir saulės spinduliuose varto savo šonus, kiti trypia pagal didžėjų grojamus ritmus. Daugelyje tokių vietų rengiami specialūs vakarėliai ir jie vyksta ne būtinai tik vakarais.

Rytui, per pietus ir leidžiantis saulei – parenkami skirtingi muzikiniai stiliai. Kartais didžėjams talkina „go-go“ šokėjos, arba dar geriau – vyksta putų šou, kai ant visų svečių purškiamos kvapnios putos. Pats tokiame nesu dalyvavęs, bet iš šono stebėjau. Įspūdinga, viskas atrodo, kaip iš kokio muzikinio klipo. Pulkas putomis aptaškytų merginų šokius užbaigia baseine. Tada su bikiniais vėl grįžta pašokti.

Svarbu žinoti, kad Maltoje paplūdimio klubai dažniausiai vadinami žodžiu „lido“, tad angliškai ištarę „beach club“ ne visur būsite suprasti. Ypač tai galioja pigesnėse vietose, kur turistų būna mažiau nei vietinių. Be to šis žodis jums pravers paieškoms internete.

Britų ir vokiečių turistai labiausiai išskiria ir vieni kitiems rekomenduoja vykti į Qawra kurortą, nes ten, nacionaliniame Maltos akvariume, tiksliau šalia jo, veikia klubas „Café del Mar”. Tai paplūdimio klubas dieną, o naktinis klubas – naktį. Jis brangus – gultų ir specialių deginimosi sofučių nuomos kainos vienai dienai čia prasideda nuo 15 Eur ir kyla iki 120 Eur. Viskas priklauso nuo to, ką išsirinksite. Čia gausite ir skėtį nuo saulės bei rankšluostį, taip pat galėsite naudotis dušais. Bet jeigu degintis jums nėra būtina, galite pasimėgauti kitais šio klubo privalumais išleisdami kur kas mažiau.

Štai kaip daro kai kurie atvykėliai: „Café del Mar” bare jie užsisako buteliuką gaivaus gėrimo, tada nueina į vietinį tualetą, persirengia į paplūdimio drabužius. Ir su gėrimu keliauja tiesiai į baseiną, pasimaudyti. Dažnas baseine tupi valandų valandas, mezga pažintis ir net šoka. Taip išvengdami mokesčio už gultą. Tiesa, nepamirškite atsinešti savo rankšluosčio. Ar kas nors pastebės? Jeigu elgsitės ramiai ir per daug neišsišoksite – greičiausiai ne.

Paplūdimio klubai Maltoje

Taip pat taisyklėse rašoma, kad čia negalima atsinešti savo maisto, jokių kotletų ir sumuštinių. Šiame paplūdimio klube toks didelis svečių kiekis, kad sukontroliuoti kiekvieno atvykėlio tiesiog neįmanoma. Vien gultų yra apie 500, taip pat paplūdimio sofų zona. O ir muzika čia be galo tranki, patiks naktinių linksmybių mėgėjams. Bet jeigu norite ramesnės aplinkos – tikriausiai susierzinsite.

Prie „Café del Mar” visada renkasi būrys smalsuolių, tai žmonės, kurie atvyko į Maltos akvariumą. Eidami pro šalį jie besideginančius stebi, kaip kokią pramoginę programą. Aptarinėja gulinčius ant gultų. Kartais net fotografuoja ir filmuoja. Jeigu visada svajojote gauti daug dėmesio – čia šiam norui bus lemta išsipildyti. Ypač, jeigu turite kuo patraukti smalsuolių akis – rinkitės ryškų maudymosi kostiumėlį.

„Café del Mar” Maltoje garsėja dar ir kaip pažinčių klubas. Merginos čia dažnai deginasi veidus padengusios makiažu, o vaikinai ateina parodyti raumenų, kuriuos ilgas valandas treniravo visą žiemos sezoną.

Nenuostabu, kad aistros šioje vietoje tiesiog kunkuliuoja. Jeigu atėjote be poros – greičiausiai išeisite jau su pora. Tik nebūtinai labai rimta.
Vieną įspūdingiausių baseinų Maltoje rasite Silemos mieste, akmenuotoje jūros pakrantėje.

Paplūdimio klubas „1926 Beach Club“ išsiskiria baltutėle aplinka, čia viskas kaip iš kokios prabangios komercinės reklamos. Gultai, staliukai, baras, net gi tualetas. „Jeigu nori pasimaivyti, kad atostogauji kaip karalius – rinkis šią vietą“, – man rekomendavo viešbučio, kuriame apsistojau administratorė. Ir jos žodžiuose tikrai yra tiesos.

Paplūdimio klubai Maltoje

„1926 Beach Club“ baseinas išsiskiria ne tik savo baltumu, bet ir vandenyje esančiais laiptais. Stovint ant jų – vaizdas siurrealus, tarsi tai būtų laiptai ant pasaulio krašto. Todėl socialinio tinklo „Instagram“ vartotojams tikrai patiks, bus ką fotografuoti.

Šis paplūdimio klubas siūlo ne tik gultus prie baseino, bet ir „Al fresco“ restoraną su šviežios žuvies ir jūros gėrybių meniu. Tad drybsodami prie baseino galėsite ir skaniai pavalgyti.

Už įėjimą į šią vietą paskutinį gegužės savaitgalį mokėjau tik 6 Eur, už šią kainą gavau gultą ir rankšluostį. Tai keturiais eurais pigiau nei mokėjo kiti, anksčiau atėję žmonės. Gudrybė paprasta – nuo 14val. čia taikoma nuolaida, t. y. pusės dienos kaina. Tiesa, ryte būna kur kas ramiau, o popiet ima groti didžėjai, todėl renkasi ne tik saulės mėgėjai, bet ir norintys pašokti. Jeigu jums tinka – taupykite.

Paplūdimio klubai Maltoje

Paplūdimio klubus Maltos saloje siūlo ir daugelis keturių bei penkių žvaigždučių viešbučių. Jeigu apsistojate juose – baseinu ir kitais privalumais dažniausiai galite naudotis nemokamai. Bet jeigu esate svečias iš gatvės – teks susimokėti. Daugiausiai tokių viešbučių rasite St. Julians mieste.

Klubą ant jūros kranto siūlo „The Westin Dragonara Resort“, o štai „Hugo's hotel“ garsėja savo baseinu ant pastato stogo. Tačiau pats populiariausias šiame kurorte yra penkių žvaigždučių „Intercontinental“ viešbutis. Čia galima rinktis iš trijų baseinų: vienas viduje, kitas 10 aukšte ant stogo, ir pats prabangiausias 19 aukšte, ši vieta net vadinama „SkyBeach“ (dangaus paplūdimys – liet.). Jei apsistojote šiame viešbutyje, vidinis ir dešimto aukšto baseinai jums bus įskaičiuoti.

Paplūdimio klubai Maltoje

„SkyBeach“ nemokamai priklauso tik prabangiausių „Highline Suites“ kambarių svečiams. Visi kiti turės susimokėti 60 eurų už vietą prie baseino ir į šią kainą įskaičiuotus pietus su gėrimais. Dangiškajame klube galėsite pabūti nuo 10 val. iki 19 val.

O štai ir didžioji gudrybė tiems, kas neturi atliekamų pinigų ir nenori mokėti už paplūdimio klubus. Rinkitės „Intercontinental“, ten visuomet sutiksite ir kitų lietuvių, dažniausiai gyvenančių ir dirbančių Maltoje.

Vieša paslaptis, kad į šio viešbučio dešimtąjį aukštą gali papulti bet kas. Tiesiog užeinate į viešbutį, liftu kylate į dešimtą aukštą ir viskas. Iš specialios lentynos imate švarų rankšluostį, renkatės gultą ir mėgaujatės saldžiomis poilsio akimirkomis ant stogo. Taip ir padariau, visiškai niekam tai nekliuvo. 
Jus ateis aptarnauti padavėjas, pasiūlys gėrimų ir valgių, už kuriuos teks susimokėti. Bet jeigu nieko nenorite – užsisakinėti tikrai nebūtina.

Po poros valandų pabandžiau būti sąžiningas ir pats ėmiau teirautis ten dirbančio administratoriaus, ar čia kažkam reikia susimokėti. Jis pakilnojo pečiais ir tiesiai šviesiai sakė: tikriausiai ne, esu naujokas, nieko nežinau.

Maltos lietuviai sako, kad nemokamai paplūdimio klubais tokiu būdu galima pasinaudoti beveik visuose salos viešbučiuose. Daug kur įėjimo niekas nekontroliuoja. Na, nebent tais savaitgaliais, kai poilsiautojų srautas padvigubėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)