Aikštelė prieš kelerius metus buvo įrengta šalia Salininkų sodų, kur aviacijos entuziastai gali patogiai ir saugiai stebėti lėktuvų nusileidimą, pakilimą, manevravimą. Šis aviacijos mėgėjų užsiėmimas visame pasaulyje yra vadinamas anglišku terminu „planespotting“. Lietuvos oro uostų ir kitų atsakingų už saugumą institucijų sprendimu, ši aikštelė bus atvira ir liepos 11–12 dienomis, kai Vilniuje leisis užsienio delegacijų lėktuvai. Į iškart už Vilniaus oro uosto tvoros esančią aikštelę galės patekti visi norintys, tačiau atvykstančiųjų prašoma laikytis tvarkos bei likti tik pačios aikštelės teritorijoje.

Lietuvos oro uostų atstovų teigimu, šiuo metu vykdomi paskutinieji pasiruošimo priimti delegacijas ir jų orlaivius darbai, derinami konkretūs atvykimo laikai tiek Vilniaus, tiek Kauno oro uostuose, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pažymėtina, jog NATO viršūnių susitikimo metu lėktuvų stebėjimo aikštelę bus lengviausia pasiekti viešuoju transportu. Pasirinkus šį kelionės būdą, reikės įlipti į 4-uoju numeriu pažymėta autobusą, kuris važiuoja maršrutu Stotis-Rodūnios kelias-Kirtimai.

Atkreipiamas dėmesys, kad lėktuvų stebėjimo aikštelės prieigos yra įtrauktos į bendrą oro uosto apsaugos sistemą, dėl pačių lankytojų saugumo teritorija yra nuolat stebima kameromis, o tvarką aplink prižiūri reguliariai patruliuojantys saugos pareigūnai. Tiek prieš, tiek per NATO viršūnių susitikimo renginį lėktuvus stebintys vilniečiai ir miesto svečiai neturėtų nustebti matydami patruliuojančius taip pat ir kariškius bei įvairių saugumo tarnybų pareigūnus tiek oro uosto teritorijoje, tiek greta jos esančiose zonose.

Visiems norintiems stebėti NATO delegacijų lėktuvus Kauno oro uoste rekomenduojama sekti informaciją.

NATO renginio metu – papildomi ribojimai ir saugumo priemonės

Primenama, kad NATO viršūnių susitikimo metu daugelyje sostinės vietų bus vykdomos papildomos patikros ir galios kitos saugumo priemonės, įvairūs ribojimai. Tuo pačiu primenama, kad siekiant įgyvendinti numatytas saugumo priemones, patikros ir ribojimai Vilniaus oro uosto ir aplinkinėse teritorijose prasidės likus kelioms dienoms iki pagrindinio renginio.

Keleiviai, kurie turi bilietus skrydžiui minėtomis dienomis (vyksiantiems iki oro erdvės uždarymo komerciniams skrydžiams), galės patekti tiek į oro uosto terminalus, tiek į automobilių stovėjimo aikšteles atvykstant automobiliu Dariaus ir Girėno, vėliau F. Vaitkaus gatve, tačiau pabrėžiama, kad eismas kai kuriais laikotarpiais gali būti apsunkintas dėl papildomų saugumo priemonių.

NATO viršūnių susitikimas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3 tūkst. svečių) bei maždaug 2 tūkst. nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Daugiau informacijos, iš kur ir kaip bus galima stebėti delegacijų atvykimą į Vilniaus oro uostą, rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją