„Šiuo kruiziniu laivu atplaukė daugiausia britai ir airiai. 700 jų išsiskirstė po ekskursijas. Klaipėdos kruizinių laivų terminale šis kruizinis laineris stovės iki 18 valandos“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

12 denių laive spinduliuoja prabanga.

Klaipėdoje vieši „Queen Victoria“

Įdomus faktas, kad šiame laive viešėjo karališki asmenys. Tai skelbia ir lentelė, pakabinta kruizinio laivo teatre su ložėmis. Viena jų dabar vadinama karališkąja, mat galima prisėsti į kėdes, kur sėdėjo karalius Karolis III ir jo sutuoktinė Camilla.

Laive yra šeši restoranai, keletas barų, biblioteka, kazino, baseinai, pokylių salė, teatras, kirpykla ir kitos erdvės. Tai vienas iš trijų karališkais vardais pavadintų laivų.

Klaipėdoje vieši „Queen Victoria“

Šis laineris pastatyti 2007 metais, tačiau 2017 metais laive buvo atlikta rekonstrukcija, padidintas laivūgalis, tai padidino keleivių našumą 100 keleivių – nuo 1980 iki 2080.

„Smagu, kad kruiziniai laivai šiais metais jau atplaukia su gausesniu turistų skaičiumi – kai kurie beveik pilnai užpildyti. Tai geras signalas, kad atsigauna kruizinė laivyba“, – „Vakarų ekspresui“ sakė R. Savickienė.

Šeštadienį į Klaipėdos uostą įplauks dar vienas kruizinis laineris. Ties, jis jau bus kur kas mažesnis – 144 m ilgio.