Kelionei tarsi pritarė ir pats dangus, o Lūšių ežeras buvo toks gražiai ramus. Pakrantėje skambėjo gitaros muzika, rašoma Ignalinos rajono savivaldybės panešime spaudai.

Šauniems keliautojams gero vėjo, sėkmingo vandens kelio ir gražių įspūdžių linkėjo būrys išlydinčiųjų: Palūšės bendruomenės pirmininkė Eglė Misiūnaitė-Malavickienė, bendruomenės nariai, Aukštaitijos nacionalinio parko direkcijos, Ignalinos turizmo informacijos centro, Daugėliškio krašto atstovai, ignaliniečiai. Savivaldybės meras Laimutis Ragaišis perdavė Ignalinos vėliavą ir prašė ją po kelionės įteikti Neringos merui Dariui Jasaičiui.

Iš Palūšės išlydėta grupė, irklentėmis ir baidarėmis plauksianti iki Nidos (Linos Kovalevskienės nuotr.)

Maždaug per 540 km kelionę bus perplaukti Lūšių, Šakarvų, Žeimenio ežerai, Žeimena, Neris, Nemunas ir galiausiai Kuršių marios. Miegoti planuojama palapinėse, miegmaišiuose, hamakuose. Kelionės idėją jau daug metų brandino irklenčių propaguotoja, verslininkė Audra Avižaitė. Ji save laiko viena pirmųjų, lietuviams pristačiusių plaukiojimą irklentėmis.

Plaukimų iki Nidos būta ir daugiau. Panašus žygis organizuotas 2011 m. gegužės 27 dieną. Vandens žygis „Ištakos“ iš Palūšės valtinės per Lietuvą buvo skirtas paminėti nacionalinių parkų 20-metį. 540 kilometrų vandens maršrutas Aukštaitijos nacionalinio parko ežerais, Žeimenos, Neries ir Nemuno upėmis bei Kuršių mariomis buvo įveiktas irkline valtimi.

Kelionė baigėsi Kuršių nerijos nacionaliniame parke. Visa trasa (Palūšė–Vilnius, 150 km, Vilnius–Kaunas, 160 km, Kaunas–Nida, 230 km) buvo nuplaukta per 10 dienų. Dabar bus galima palyginti, kaip seksis šios ekspedicijos dalyviams.

Ekspediciją „Irklais iš Palūšės į Nidą“ galite sekti Delfi Kelionėse. Čia grupė dalinsis kelionės akimirkomis ir iššūkiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją