Portofinas, mažas pajūrio miestelis Italijos Rivjeroje, yra tapęs turistų traukos centru, o vietos gyventojai pradeda nuo to pavargti. Vaizdinga miestelio krantinė, kurioje stūkso spalvingi pastatai, daugeliui turistų tampa puikia medžiaga instagramui. Visgi vasarą lankytojų, pozuojančių asmenukėms, būna tiek daug, jog jie užblokuoja praėjimus, rašo euronews.com.

Bandydamas su tuo kovoti, Portofino meras įvedė nestoviniavimo zonas. Visiems, kurie nuo 10:30 iki 18 val. pernelyg ilgai užsibūna krantinėje, gresia 270 eurų bauda. Miestelis turi tik kiek daugiau nei 400 nuolatinių gyventojų, tačiau turistų atplūsta tiek, jog kartais jų skaičius viršija 10 tūkst. Jie perpildo gatves ir sukelia transporto spūstis.

Minėtu draudimu siekiama neleisti, kad didelės turistų grupės būriuotųsi prieplaukoje. Jis galios iki spalio 15 dienos, kai baigiasi atostogų sezonas.

Portofinas

Kokiomis dar priemonėmis Italija kovoja su turistų pertekliumi?

Portofinas – ne vienintelis Italijos miestas, kovojantis su pertekliniu turizmu. Nuo lankytojų antplūdžio taip pat kenčia Amalfio pakrantėje esančios turkio spalvos įlankos ir miesteliai ant uolų.

Kad būtų sumažintas transporto eismas garsiajame 35 km ilgio ruože tarp Vietri sul Mare ir Positano, praėjusių metų birželio–rugsėjo mėnesiais buvo įvesta automobilių numerių ribojimo sistema. Automobiliams, kurių valstybiniai numeriai baigiasi nelyginiais skaičiais, važiuoti šuo keliu buvo leidžiama tik nelyginėmis dienomis, o automobiliams, kurių valstybiniai numeriai baigiasi lyginiais skaičiais – tik lyginėmis dienomis.

Venecija taip pat dūsta nuo turistų. Sezono metu vos 50 tūkst. gyventojų turintis miestas gali sulaukti iki 150 tūkst. turistų per dieną. 2021 metais Venecijos uoste buvo uždrausta švartuotis dideliems kruiziniams laivams. Tikimasi, kad kitais metais miestas taip pat įves lankytojams įvažiavimo mokestį. Vienadieniai lankytojai jau dabar moka 5 eurų turisto mokestį už naktį, kuris įtraukiamas į viešbučių sąskaitas.

Kiti turistų pamėgti traukos centrai ir miesteliai, bandydami kovoti su mažėjančiu nuolatinių gyventojų skaičiumi ir sparčiai augančiomis nuomos kainomis, yra įvedę apribojimus trumpalaikei būstų nuomai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją