Pagal naująją sistemą, kuri vis dar yra eksperimentinė, keliautojas deportuojamas po dviejų nusižengimų ir raudonos kortelės gavimo. Tai trečiadienį žurnalistams atskleidė Tailando imigracijos tarnybos generolas majoras Pranasuk Prasansuk, pranešė „Tourdom“.

Jo teigimu, užsieniečiui, pripažintam kaltu dėl bet kokio nusižengimo, bus skirta geltona kortelė. Pranešimas apie tai bus išsiųstas šalies, kurios pilietis jis yra, ambasadai. Tokiu atveju turistas galės toliau atostogauti Pukete, tačiau dėl „nepatikimumo“ kitą kartą į Tailandą atvykti negalės.

Jei atostogų metu jis atliks kokius nors neteisėtus veiksmus, gaus raudoną kortelę. Dėl to turistas bus nedelsiant išsiųstas iš šalies.

Tačiau Pranasak Prasansuk savo kalboje nedetalizavo konkrečių nusižengimų, už kuriuos bus skiriamos geltonos ir raudonos kortelės. Tačiau jis pateikė statistinius duomenis, už kokius veiksmus užsieniečius dažniausiai gaudo Tailando policija. Tai važinėjimas mopedais ir motociklais be šalmo, neturėjimas vairuotojo pažymėjimo ir darbas vietiniame turizmo versle be oficialaus Tailando imigracijos institucijų leidimo.

Policija ragina provincijos gyventojus aktyviai bendradarbiauti su teisėsauga ir pranešti apie visus užsieniečių daromus įstatymų pažeidimus. Pareigūnai mano, kad tai padės padidinti Puketo turistinį patrauklumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)