Kaip rašo „The Sun“, draudimo nepaisantiems keliauninkams kai kuriais atvejais gresia baudos.

1. Niujorko zoologijos sodai. Visame mieste draudžiama fotografuotis su bet kurios rūšies didžiosiomis katėmis, nesvarbu, kur tokia galimybė pasitaikytų, – zoologijos sode, per karnavalą, ar cirke. Sučiuptam draudimo pažeidėjui gresia iki tūkstančio dolerių bauda. Šis draudimas įsigaliojo 2014 m. ir buvo įvestas reaguojant į asmenukių su tigrais gausą. Draudimo iniciatoriai šitaip mėgino kovoti su gyvūnų išnaudojimu.

2. Brangenybių pastatas Londono Taueryje. Šis draudimas įvestas saugumo sumetimais. Kad jis nebūtų pažeistas, lankytojus stebi ne tik prižiūrėtojai, bet ir vaizdo kameros.

3. Pamplona, Ispanija. Šis miestas garsėja kaip vieta, kurioje rengiamos liūdnai pagarsėjusios bėgtynės su buliais. Taigi, asmenukę bulių fone bandantiems pasidaryti žmonėms numatyta 3 tūkst. eurų siekianti bauda už saugumo taisyklių pažeidimus.

4. Van Gogho muziejus, Amsterdamas. Muziejaus teritorijoje uždraustos ne tik asmenukės, bet ir bet koks fotografavimas. Motyvas paprastas: nuolatinis fotografavimas trukdo mėgautis menu.

5. Siksto koplyčia, Vatikanas. Ir čia uždraustas ne tik asmenukių, bet ir kitokių nuotraukų fotografavimas. Reikalas tas, kad Japonijos televizijos tinklas „Nippon Television Network“, 1980 m. finansavęs koplyčios rekonstrukciją, iškėlė vieną ypatingą sąlygą – pareikalavo išskirtinių teisių fotografuoti objekto viduje.

6. Saudo Arabija. Konservatyvumu garsėjančioje musulmoniškoje šalyje fotografuoti draudžiama per piligriminę kelionę į Meką. Fotografavimas tokiu metu prilyginamas nepagarbai, kadangi žmonės tada atlieka šventą misiją ir garbinimo aktą.

7. Tahou ežeras Kalifornijoje. Čia darytis asmenukes turistams uždrausta dėl laukinių gyvūnų. Vietos valdžia draudimą įvedė pabūgusi, kad įspūdingoms asmenukėms neabejingi žmonės gali pernelyg prisiartinti prie regione paplitusių lokių.

Asmenukių darymas yra pripažintas viena dažniausių turistų žūčių priežasčių, kadangi dėl efektingo kadro žmonės neretai ryžtasi itin pavojingiems žingsniams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją