Išgyvenęs nelengvą savaitę, kurios metu nebuvo vėjo ar pūtė silpnas priešpriešinis vėjas, keliautojas šiandien džiaugiasi pasiekęs 6000 įveiktų kilometrų ribą. Radęs trumpą atokvėpio minutę ir paleidęs irklus, jis pasidalijo mintimis bei įspūdžiais.

A. Valujavičiaus šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą, rašoma pranešime žiniasklaidai. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

„Mano sąskaitoje jau 6000 kilometrų, Atlanto vandenynas ir toliau mano namai. Jeigu ne pasaulio rekordas ir Lietuvoje laukiantys keli darbai, dar pasimėgaučiau gyvenimu čia. Dabar vėl pradėjo pūsti palankūs vėjai ir po truputį judu pirmyn, bet neilgam – kitą savaitę bus ir vėl priešpriešinio vėjo, tad tikėtina, kad net keletą dienų reikės praleisti išmetus parašiutinį inkarą be jokio progreso arba su neigiamu. Taip, kad motulė gamta diktuoja savo taisykles ir reikia žaisti pagal jas. Žmogaus faktorius čia niekam nerūpi. Todėl, turbūt, ir įdomu čia būti.

Klasiškai daug naudoju kremo nuo saulės, ta pačią 50 mililitrų tūbelę dar vis spaudžiu nuo Ayamonte, o 2 likę litrai vis dar guli tašėje. Banginiai ir delfinai tampa vis dažnesniais svečiais. Taip pat kas dieną pamatau bent po vieną paukštį – tai tęsiasi nuo kelionės pradžios. Nesitikėjau, kad vidury Atlanto gali kažkas skraidyti, bet panašu paukščiai mėgsta mano kompaniją“, – pasakoja 70 dienų atvirame Atlanto vandenyne irkluojantis keliautojas.

Keliautojo plaukimą per Atlanto vandenyną realiu laiku galite stebėti ČIA.

Prie kelionės per Atlantą įgyvendinimo prisideda: „Audimas“, „Armijai ir civiliams“, „Raw powders“, „Dell Technologies“, „Me2U“, „GARANT boats and yachts“, „Streikų odontologijos namai“, „Valtinė“, „Skogran“, „Tactical Foodpack“, „Dirsėjas auto“, „Sportgates“.

Kelionės per Atlantą informacinis partneris: pagrindinis naujienų portalas Lietuvoje – Delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)