Lėktuve atsipalaidavau ir užmigau jausdama, kad pagaliau skrendu saulės ir poilsio link. Tuo metu net nepagalvojau, kad pirmą kartą gyvenime pamiršau padaryti vieną labai svarbų dalyką.

Pamiršau padaryti tai, ką daugelis estų vertina gana skeptiškai. Pamiršau apsidrausti sveikatos draudimu!

Kai kurie žmonės jį užsisako vos tik nusipirkę lėktuvo bilietus. Kiti šaiposi: „Metus gyvenau Australijoje be jokio draudimo ir nieko nenutiko! Visi draudimai yra pinigų švaistymas.“

Iki šiol visada keliavau apsidraudusi sveikatos draudimu, tačiau man jis niekada nebuvo pravertęs. Tik kai atvykau į Egiptą, patogiai įsitaisiau viešbutyje ir net pasirinkau gultą prie baseino, kažkodėl staiga prisiminiau draudimą.

Pralaimėjimas loterijoje

Greitai įsivaizdavau, kaip vietoj saulės vonių ir vakarų mėgaujantis kokteiliais, visą savaitę glausiuosi prie tualeto. Su džiaugsmu laukdama atostogų visiškai pamiršau, kad Egipte yra didžiulė rizika susidurti su skrandžio problemomis.

Tai tarsi dalyvavimas loterijoje – jums pasisekė arba ne. Vienas žmogus gali savaitę be jokių problemų gerti vandenį iš čiaupo ir jo organizmas į tai nereaguoja, o kitas imasi visų atsargumo priemonių, bet atsiduria ligoninėje, kur jam sulašinama lašelinė.

Tai buvo mano pirmoji kelionė į Egiptą. Prieš išvykstant viena mano pažįstama, kuri Egipte lankėsi apie 15 kartų, pasakojo apie incidentus, kurių liudininke ji buvo. Kartą žmonės dėl neregėtai stipraus skrandžio viruso negalėjo išskristi namo ir atsidūrė ligoninėje, kur jiems buvo lašinamos lašelinės. Taip pat buvo vienas atvejis, kai žmonės kankinosi iki pat kelionės pabaigos, o grįžę į Estiją kelias savaites gulėjo ligoninėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)