Jau daugiau nei dešimtmetį netikėtai gautos lėšos, kurias kas kelis mėnesius renka speciali komanda, yra skiriamos labai geram tikslui.

Kodėl žmonės meta monetas į Trevi fontaną?

Trevi fontanas, pastatytas 1732–1762 m., yra vienas žymiausių Romos simbolių. Jį sukūrė Nicola Salvi ir jis simbolizuoja vandenų sutramdymą, rašo euronews.com.

Pagal tradiciją turistai atsistoja nugara į paminklą ir dešine ranka per kairį petį į vandenį meta monetą.
Šį ritualą, kurį išgarsino 1954 m. filmas „Trys monetos fontane“, turėtų garantuoti lankytojo sugrįžimą į Amžinąjį miestą.

Kiek pinigų įmetama į Trevi fontaną?

Kiekvieną dieną Trevi fontane atsiduria apie 3 000 eurų smulkių pinigų. Per metus į fontano vandenis įmetama iki 1,5 mln. eurų.

Kas atsitinka su pinigais, įmestais į Trevi fontaną?

Porą kartų per metus miestas siunčia komandą surinkti turtus. Darbininkai ant ilgų lazdų galų pritvirtintais šepečiais sustumia monetas į krūvas, o tada siurbimo žarna ištraukia pinigus iš vandens. Po to monetos supakuojamos į maišus, stebint policijai.

2001 m. meras nusprendė, kad pinigai turėtų būti renkami vietos labdaros organizacijai. Nuo tada fontane atsidūrę smulkūs pinigai kasmet aukojami Romos katalikų labdaros organizacijai „Caritas“.

Tai buvo didžiulė parama labdaros organizacijai, ir dabar ši suma sudaro 15 proc. jos metinio biudžeto.

Organizacija naudoja pinigus, kad padėtų miesto vargšams ir nepasiturintiesiems. Ji finansuoja sriubos dalijimą, benamių prieglaudas ir kitus projektus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją