Dienraštis „Daily Mail“ rašo, kad praėjusiai metais šis pietų Ispanijos miestas dėl pigių skrydžių ir audringo naktinio gyvenimo tapo mėgstama turistų, norinčių linksmintis, vieta.

Tačiau dabar vietiniai gyventojai pasiryžę griežtai kovoti su nepadoriu elgesiu.

Pagal naująjį įstatymą visų pirma bus „draudžiama vaikščioti ar būti lauke dėvint tik apatinius drabužius, drabužius ar aksesuarus, kuriuose vaizduojami lytiniai organai, lėlės ar seksualinio pobūdžio elementai“.

Už draudimo, kuris dar turi būti patikslintas vietos teisės aktuose, pažeidimą gali būti skiriama iki 750 eurų bauda.

Bauda gali būti padidinta iki 1 500 eurų, jei pažeidėjas yra su nepilnamečiu ar neįgaliu asmeniu arba jei pažeidimą padaro prie mokyklos ar žaidimų aikštelėje.

Rotušėje dirbantys įstatymų leidėjai teigia, kad policija pirmiausia paprašys pažeidėjų laikytis naujųjų taisyklių, o baudas skirs tik tada, jei jie atsisakys tai daryti.

Griežtesnės elgesio taisyklės turistams Ispanijoje

Ispanija, kaip viena populiariausių vasaros vakarėlių vietų, nepaisant įspūdingų pajamų, gaunamų iš užsienio turistų, pastaraisiais metais aktyviai kovoja su nepadoriu poilsiautojų elgesiu ir pernelyg dideliu svečių antplūdžiu.

Kovoje su amoralumu pirmauja Ispanijos Maljorka, kuri nusprendė įvesti turistų lankymosi apribojimą.

Jau 2019 m. turistų pamėgtoje saloje uždrausta vartoti alkoholį tam tikrose vietose, įskaitant paplūdimį.

2022 m. vasarą, kai į Maljorką masiškai sugrįžo turistai po to, kai buvo sušvelninti koronaviruso apribojimai, kai kurie vietos restoranai nusprendė įvesti aprangos kodą, kad atbaidytų prastai apsirengusius turistus.

Vėliau Maljorkos viešbučių savininkai nusprendė kovoti su triukšmingais turistais ir privertė juos registruojantis pasirašyti vadinamąjį „elgesio kodeksą“.

Tačiau populiaraus Ispanijos kurortinio San Sebastiano miesto valdžia nusprendė imti pinigus už gelbėjimą iš vandens, jei bus įrodyta, kad incidento metu turistai buvo apsvaigę nuo alkoholio.