„Egipto finansų ministerija ir Mokesčių administracija (ETA) baigia pasirengimą turistų iš užsienio neapmokestinimui šalies oro uostuose. Pirmoji PVM grąžinimo sistema pradėjo veikti kurorto Šarm aš Šeicho oro uoste, kadangi šiame mieste vyksta JT aukščiausiojo lygio susitikimas klimato kaitos klausimais“, – rašoma Egipto leidinyje „Ahram Online“.

Kaip sakė Egipto finansų ministro pavaduotojas mokesčių politikai Ramy Mohamedas Youssefas, Šarm aš Šeicho oro uoste jau iškabintos atitinkamos apie naujovę skelbiančios iškabos arabų, anglų, prancūzų, rusų ir ispanų kalbomis. Oro uosto, viešbučių ir parduotuvių darbuotojai šiuo metu aiškina turistams, kaip susigrąžinti PVM. Remiantis „Interfax“ pateikta informacija, standartinis daugeliui ne maisto prekių šiuo metu taikomas PVM tarifas – 14 proc.

Susigrąžinti PVM galima tuo atveju, jeigu viešnagės Egipte trukmė neviršija trijų mėnesių, pirkinių kaina sudaro ne mažiau kaip 1,5 tūkst. Egipto svarų (maždaug 61 eurą), žmogus gali pateikti elektroninį pirkinio čekį, ant kurio nurodyti jo, kaip pirkėjo, paso duomenys, o ant įsigyto produkto arba jo etiketės uždėtas antspaudas „Tax Free“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją