Tiesa, viešbučių apgauti nepavyks – jie tikrai pastebės, kad į namus išsinešėte, tai ko negalima. O tuomet galite sulaukti papildomos sąskaitos iš apgyvendinimo įstaigos, net jei jau išsiregistravote.

Taigi, kokius daiktus galite pasiimti, o kokie yra draudžiami?

Ką galite pasiimti iš viešbučio kambarių:

Tualeto reikmenys: Viešbučiai dažnai išmeta pusiau tuščius tualetinių reikmenų buteliukus, todėl jei praėmėte mažus šampūno ir kondicionieriaus buteliukus, galite juos pasiimti namo, nes taip darote paslaugą aplinkai. Jei jų nelietėte, galite apsvarstyti galimybę juos palikti, tačiau jei juos pasiimsite, viešbutis greičiausiai nesiskųs.

Šlepetės: Jei visą savaitgalį avėjote šias jaukias šlepetes, viešbutis vis tiek turės jas išmesti, todėl paprastai svečiai gali jas pasiimti namo.

Skalbinių krepšys: Viešbučiuose drabužių spintoje dažnai kabo skalbinių maišas, kuris skirtas viešbutyje teikiamoms paslaugoms, bet jei pamiršote pasiimti maišą nešvariems skalbiniams, nieko tokio jei jį paimsite.

Rašikliai ir užrašų knygutės: Paprastai viešbučiai neprieštarauja, jei juos pasiimate.

Negalima pasiimti iš viešbučio kambario:

Patalynės ir pagalvių: Jei juos pasiimsite, viešbučiui jų pakeitimas kainuos nemažai, todėl tikėtina, kad jie iš jūsų pareikalaus sumokėti už tai, jei jų trūks. (Jei jums labai patinka patalynė, paklauskite registratūroje ir jie galbūt galės pasakyti, kur ją pirko!).

Rankšluosčiai: Iš viešbučio kambario pasiimti rankšluosčius yra smerktinas dalykas, o jei jų trūks, iš jūsų bus paimtas mokestis. Be to, kai kurie viešbučiai į savo rankšluosčius įsiuva specialius apsaugos lipdukus, kurie supypsi einant pro viešbučio vartelius. Taigi gėdos galite prisidaryti nė nespėję išvykti.

Puodeliai ir stiklinės: Ar tikrai norite puodelio, kurį prieš jus naudojo šimtai nepažįstamų žmonių? Kai kurių viešbučių suvenyrų parduotuvėse parduodami firminiai indai – naujas gražus puodelis bus kur kas švaresnis!

Chalatai: Skirtingai nei šlepetes, viešbučiuose galima lengvai išskalbti svečių naudotus chalatus. Viešbučiui jų keitimas kainuoja brangiai, todėl tikėtina, kad už juos teks mokėti.

Nuotolinio valdymo pulto baterijos: Jas palikite nuotolinio valdymo pulte. Jei reikia baterijų, klauskite registratūroje, nes jie gali turėti atsarginių arba gali nurodyti netoliese esančios parduotuvės kryptį.

Knygos: Knygos viešbučio kambaryje yra tam, kad galėtumėte jomis mėgautis viešnagės metu, tačiau tai nėra biblioteka, todėl jas reikia palikti.

Augalai: Jei jums labai patinka augalo išvaizda, tiesiog pasiteiraukite registratūroje, koks tai augalas, ir nueikite į vietinį sodo centrą.

Lemputės: Tai vieni dažniausiai iš viešbučio kambarių vagiamų daiktų, tačiau iš tikrųjų jų negalima imti. Jei jas paimsite, tikėtina, kad viešbutis iš jūsų pareikalaus papildomo mokesčio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)