Draudimo bendrovių duomenimis, šiais metais, palyginti su 2019 m., keliautojų, pranešančių apie prarastą bagažą, skaičius šoktelėjo 30 proc. Kai kurie šį chaosą vadino „prarasto bagažo vasara“, žiniasklaidoje buvo gausu istorijų apie keliautojus, kurie nuėjo ilgą kelią, kad atgautų savo daiktus. Ir nors vasara jau pasibaigė, chaosas kai kuriuose oro uostose tęsiasi ir prarasto bagažo istorijų daugėja. „Delfi“ apžvelgė, kaip elgtis dingus ar vėluojant bagažui, ką daryti gavus sugadintą bagažą ir kokios priemonės keleiviams padeda apsaugoti savo lagaminus. 

Kaip elgtis, jog sumažintume lagamino pasimetimo tikimybę?

Ko gero, dažnam bagažo atsiėmimo punkte yra tekę sudvejoti ar net paimti į rankas ne savo lagaminą. Daugelio jų išvaizda yra panaši – juodas, didelis lagaminas su ratukais. Šią vasarą Frankfurto oro uosto vadovas tikino, kad kelionių chaosas iš dalies kyla dėl to, jog žmonės keliauja su juodais lagaminais. „Daugelis žmonių keliauja su juodais lagaminais ant ratukų, todėl jų atpažinimas užima daug laiko“, – teigė Frankfurto oro uosto atstovas Thomas Kirneris.

Tam, kad būtų paprasčiau ir greičiau identifikuoti savo lagaminą rinkitės spalvotą lagaminą arba naudokite specialius lagaminų užvalkalus, kurie net juodą lagaminą paverčia gerai matomu. Jei vis dėlto keliaujate su juodu lagaminu, išskirkite jį kokiu nors ryškios spalvos raiščiu ant rankenos, lipduku ar kitais būdais. Antžeminio orlaivių aptarnavimo kompanijos „Litcargus" Atvykstančių keleivių aptarnavimo vyr. agentas Andrius Kuosa teigia, kad įvairios vardinės kortelės ir panašios priemonės taip pat yra veiksmingas pasirinkimas.

„Dažniausiai lagaminai turi vardinę kortelę (angl. „Name tag"), kurią reikėtų užpildyti – tokiu atveju pasimetusio bagažo savininkas iš karto bus identifikuotas. Taip pat galima savo bagažą pažymėti skiriamaisiais ženklais, pavyzdžiui, ryškios spalvos juostele. Norėtume pabrėžti, jog dokumentų, piniginės, vaistų, papuošalų, greitai gendančio maisto ir kitų itin svarbių daiktų nereikėtų dėti į registruojamą bagažą – geriau juos turėti rankiniame bagaže.“

Šią vasarą tarp keliautojų ėmė populiarėti

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją