Jei kada nors skridote lėktuvu, puikiai žinote, kad skrydžio palydovai yra puikiai apmokyti užtikrinti visų saugumą neplanuoto nusileidimo atveju. Tačiau kartais, kai lėktuvas turi netikėtai nusileisti, tai vyksta ne dėl su sauga susijusios avarijos, o dėl labai keistų priežasčių. Taigi, šiame tekste apžvelgsime keisčiausias avarinio nusileidimo priežastis aviacijos istorijoje. O jų būta tikrai netikėtų.

Kova dėl vietos kojoms

Lėktuve užvirus kovai dėl vietos kojoms „United Airlines“ orlaiviui teko neplanuotai nusileisti.

Dėl šio incidento kaltas keliautojams sukurtas aksesuaras, skrydžių metu apsaugantis kelius, dar vadinamas „Knee Defencer“. Tai yra spaustukų rinkinys, kurį galima pasiimti į lėktuvą ir pritvirtinti ant priešais sėdinčio keleivio sėdynės, taip neleidžiant jam atsilenkti sėdynės. Daugelis oro linijų, tarp jų ir „United Airlines“, juos draudžia.

2014 m. rugpjūčio mėn. dėl šio prietaiso naudojimo skrydis iš Niujorko į Denverį buvo nukreiptas į Čikagą, kur du keleiviai buvo išlaipinti iš skrydžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)