Ėmus galioti šiai schemai, dalis keliautojų galės patekti į šalį be elektroninio paso, be pasienio kontrolės pareigūno patikrinimo – pakaks prieš kelionę nusiųsti savo nuotrauką į šalies Vidaus reikalų ministeriją.

Šia schema siekiama sumažinti eiles pasienyje ir paskatinti daugiau teisėtų kelionių į JK, rašo euronews.com.

Pasak JK pareigūnų, bus atliekama išankstinė patikra, po kurios keliautojai bus identifikuojami pasienyje, pasitelkiant naujausias technologijas.

P. Patel teigė norinti įgyvendinti savo pasiūlytą Naująjį imigracijos planą ir tokiu būdu „susigrąžinti mūsų imigracijos kontrolę“. Pasak pareigūnės, tai būtų garantija, kad turime pasienio patikros sistemą, kuri tinka 21-am amžiui, suteikia keliautojams galimybę lengvai gauti vizą ir kirsti sieną, o JK – išlaikyti nacionalinį saugumą.

Įgyvendinant „bekontakčių koridorių“ sistemą, greičiausiai bus pasitelkta veido atpažinimo technologija, skelbia britų leidinys „The Times“. Atvykstantiems iš užsienio prieš skrydį reikės pateikti biografinius ir biometrinius duomenis (kaip antai, nuotrauką) per naują ETA schemą.

Kaip atrodys nauja JK elektroninių leidimų keliauti schema (angl. ETA)?

Transformuojant JK Pasienio kontrolės tarnybą, šalies VRM ketina nuo 2023 m. įvesti leidimų keliauti schemą. Visiems, norintiems apsilankyti JK, pirmiausia reikės gauti leidimus. Turintiems JK ir Airijos pasus leidimų nereikės, o visi kiti turės prašyti vizos arba gauti leidimą per ETA.

Visi atvykstantieji, kuriems šiuo metu nereikia vizos į JK, įskaitant ir ES piliečius, turės gauti leidimą iš ETA, kuris kainuos apie 18 svarų (21 EUR). Norint gauti leidimą, reikės pateikti informacijos apie save, biometrinius duomenis ir atsakyti į kelis klausimus.

Tai – ne viza; su šiuo leidimu asmuo galės nusipirkti lėktuvo bilietą į JK. Sistema panaši į elektroninę kelionių leidimo sistemą (angl. ESTA), kuri buvo įvesta JAV po rugsėjo 11-osios teroro išpuolių.

Nuo 2023 m. kovo schemą bus išbandyta su atvystančiais iš Kuveito, Kataro, JAE, Saudo Arabijos, Omano ir Bahreino. Schema gali būti pritaikyta visų kitų šalių keliautojams dar iki kitų metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją