Šių metų liepos 21–24 dienomis vyks nemokami sakralinės muzikos koncertai, ekskursijos Šiaulių, Kelmės, Tytuvėnų, Šiluvos, Raseinių, Nemakščių, Verbūnų, Kurtuvėnų, Kuršėnų bažnyčiose. Antrus metus iš eilės šis renginių ciklas skiriamas šv. Jokūbo metams pažymėti

Dienos metu visi kviečiami išbandyti „Malonių kelio“ maršrutą, aplankyti unikalius religinius objektus: nuo Kryžių kalno, per Šiaulius, Tytuvėnus iki Šiluvos. Parengtas detalus maršrutas, leidinys supažindina su šiose savivaldybėse esančiais malonių apsireiškimais. Maršrutą galite rasti visų keturių savivaldybių turizmo svetainėse, leidinį – turizmo informacijos centruose. Jei norite patirti piligrimystę, leiskitės „Malonių keliu“ – miškų takeliais, vieškeliais, keliais ir patirkite ėjimo į save fenomeną.

Meninė „Bažnyčių naktų“ programa labai įvairi, kupina instrumentinės muzikos, puikių vokalų, poezijos skaitymų kurių negalima praleisti. Be koncertinės programos „Bažnyčių naktų“ metu vyks ir susitikimai, parodos, ekskursijos.

„Bažnyčių naktų“ renginiai

Tytuvėnų bernardinų vienuolyne teritorijoje bus atidengiamas kun. Ričardui Mikutavičiui atminti skirtas suolelis. O prie Verbūnų koplytėlės veiks menininko Rimanto Daugino tapybos darbų paroda „Dvasingumas“.

Vaizduojamojo meno mėgėjai kviečiami apsilankyti Raseinių rajono kultūros centro salėje Šiluvoje (Jono Pauliaus II g. 12) vyksiančioje Vaido Šukio tapybos darbų parodoje „Vidiniai peizažai“. Šiluvoje, Jono Pauliaus II aikštėje smalsuolius pasitiks naujas akcentas – bronzinė kėdė, kuri skirta Eimuntui Nekrošiui. Kėdę režisierius parsivežė iš savo tėvo namų ir ji tapo daugelio spektaklių rekvizitu.

Į vieno vakaro parodą kviečiama ir Šiauliuose – Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje vyks Kęstučio Songailos piligriminio kelio akimirkų paroda „(Tik)Ėjimas“. Kartu kviečiama į susitikimą su Camino Lituano bendruomene.

Verbūnuose po koncerto senoviniu papročiu bus ragaujama šių metų derliaus duona, juk „Šventa Ona – duonos ponia“, buvo sakoma, kad iki Oninių jau turi būti nupjauti rugiai ir šventei iškepta šviežios duonos. Kurtuvėnų parapijos namuose vyks diskusija „Šiandieninė kultūros lauko misija Kurtuvėnų teatrų festivalio kontekste“ su režisieriumi Gyčiu Padegimu.

„Bažnyčių naktys“ kviečia ne tik klausytis muzikos po bažnyčios skliautais, bet ir daugiau sužinoti apie pačias bažnyčias. Kuo jos išskirtinės, kokias istorijas slepia seni mūrai pasakos profesionalūs gidai. Būtina atkreipti dėmesį, kad į tam tikras ekskursijas būtina registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją