Pavyzdžiui, Sidnėjuje keleiviai valandų valandas laukia eilėse, kad galėtų praeiti registraciją. Indijos ir Europos oro uostuose vyrauja chaosas. „Lufthansa“ atšaukė šimtus skrydžių. To priežastis – didelis darbuotojų trūkumas tiek danguje, tiek ant žemės.

Panaikinus su koronavirusu susijusius apribojimus, susidomėjimas kelionėmis vėl išaugo, o tai, kaip bebūtų keista, tik pablogino padėtį. Šiuo metu oro uostai ir oro linijų bendrovės susiduria su infliacija, didėjančiais atlyginimais, o koronavirusas niekur nedingo. Todėl dabar investuoti labai rizikinga.
„Šiuo metu visi oro uostai ir oro transporto bendrovės patiria darbo jėgos krizę“, – agentūrai „Bloomberg“ sakė Sidnėjaus oro uosto generalinis direktorius Geoffas Culbertas. Pandemijos metu darbo neteko 33 000 žmonių. „Mes nebesame tokia patraukli darbo vieta kaip anksčiau. Žmonės vis dar nėra tikri dėl darbo čia“, – pripažino jis.

Į pagalbą kviečiama net kariuomenė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją