Turkey“ daugiau nebėra, yra „Turkiye“. Nuo šiol ant savo lėktuvų fiuzeliažų vietoj „Turkish Airlines“ rašysime „Turkiye Hava Yollari“, – per naujojo „Turksat 5B“ palydovo paleidimo į kosmosą ceremoniją sakė R. T. Erdoganas.

Kaip pažymi „Sozcu“, sprendimas pakeisti oro linijų bendrovės prekės ženklą buvo priimtas įgyvendinant programą, kuria siekiama, kad šalis tarptautinėje arenoje būtų pripažįstama kaip „Turkiye“, o ne „Turkey“. Tai, pasak respublikos valdžios, leis pakelti šalies prestižą.

Birželio mėnesį Turkijos valdžios institucijos nusiuntė Jungtinėms Tautoms laišką, kuriame paprašė visuose oficialiuose dokumentuose pakeisti jų šalies pavadinimą. Organizacija patenkino šį prašymą ir šalies pavadinimą oficialiai įregistravo kaip „Republic of Turkiye“.

„Turkish Airlines“ yra pagrindinė Turkijos oro vežėja, įsikūrusi Stambule. 1933 metais įsteigta oro linijų bendrovė iš pradžių skraidė tik šalies viduje, o dabar turi vieną plačiausių maršrutų tinklų visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją