„The Maybourne Riviera“ Žydrojoje pakrantėje

Tai naujas Žydrosios pakrantės veidas, stebinantis ir novatoriškas, šiuolaikinės architektūros kelrodė žvaigždė, žaismingas ir stilingas, poetiškas ir nepretenzingas – taip jį apibūdina įtakingi kelionių žurnalai. Pakibęs aukštai ant kalno „The Maybourne Riviera“ žvelgia ne tik į apačioje esantį Monaką, bet ir už jo esantį Rivjeros perlą Rokbriun Kap Marteną. Visa šia panorama galima grožėtis tiesiog pliuškenantis infinity baseine, kuris tarsi pakibęs danguje. Už šią netikėtą vietą reikia dėkoti Paddy McKillenui, ikoninių Londono viešbučių „Claridge’s“, „Connaught“ ir „Berkeley“ savininkui.

„Tai naujas rimtas konkurentas kitiems Žydrosios Rivjeros perlams – „Grand-Hotel du Cap-Ferrat“ ir „Hôtel du Cap Eden Roc“, – sako kelionių dizainerė Aja. – Bet didžiausia intriga ta, kad šiame viešbutyje savo restoranus atidarė Mauro Colagreco, kurio vadovaujamas „Mirazur“ 2019-aisiais pripažintas geriausiu restoranu pasaulyje. Argentinietis šefas Mauro Colagreco yra pirmasis ne prancūzas, Prancūzijoje pelnęs tris „Michelin“ žvaigždutes. Viešbučio jūrų gėrybių restoranas „Ceto“ neseniai gavo savo pirmąją „Michelin“ žvaigždutę“. Praėjusį sezoną veikti pradėjęs viešbutis su visa jėga bus atidarytas šiemet. Jo vieta išties idiliška – ramus Rokbriun Kap Marteno kaimas beveik prieš šimtą metų tapo madinga vieta, kai joje Coco Chanel pasistatė „Villa Pausa“, kurioje linksmino Churchillį, Picasso ir Dali. O stulbinantys iš kalvų atsiveriantys vaizdai įamžinti režisieriaus Hitchcocko šeštojo dešimtmečio klasikoje „Pagauti vagį“.

„Six Senses“ Romoje

Įžengusi į Singapūrą, Niujorką, Stambulą ir Londoną, „Six Senses“ miesto viešbučių kolekcija atkeliauja į Romą – meno, kultūros ir architektūros meką ir atidaro pirmąjį viešbutį Italijoje. Viešbutis įsikurs senoviniuose rūmuose Romos centre, Piazza di San Marcello aikštėje, vos už kelių kvartalų nuo Trevio fontano ir Panteono. Viešbutis turės 95 kambarius, SPA centrą, restoraną, kiemo sodą ir terasą ant stogo, iš kurios atsivers 360° vaizdas į miestą ir senovės Romos paminklus.

Baroko stiliaus „Palazzo Salviati Cesi Mellini“ XVIII amžiuje buvo pastatyti kardinolui Mario Mellini, per šimtmečius rūmai buvo kardinolų Salviati, Cesi ir Mellini rezidencija (štai dėl to ir turi ilgą pavadinimą). Pastatas saugomas Romos savivaldybės, jo fasadas įtrauktas į UNESCO sąrašą, iš rūmų atsiveria vaizdas į Via del Corso. Po rekonstrukcijos fasadas grįš į savo didingas ištakas, taip pat bus išsaugota centrinė laiptinė. Interjero dizainą sukūrė Patricia Urquiola, Ispanijos karaliaus Chuano Carloso I apdovanota ordinu. Didelėje stogo terasoje įveistas ekologiškų vaisių ir daržovių sodas. Atidarymas – šią vasarą.



„COMO Le Montrachet“ Burgundijoje

Tie, kurie svajoja apie burgundišką gyvenimo būdą – atverti prancūziškas langines ir kaitintis saulėje gurkšnodami kavą, – nuo šiol tai galės padaryti viešbutyje „COMO Le Montrachet“ – pirmajame grupės viešbutyje Prancūzijoje.

„Le Montrachet“ pavadinimas man asocijuojasi su vienu brangiausių ir geriausių pasaulio vynų, kaip ir vyno žinovams, todėl nenuostabu, kad „Como“ pasirinko Burgundiją ir žada tikrą prancūzišką perlą“, – sako Aja. „Como“ jau pasidalijo pirmosiomis naujo objekto nuotraukomis: vynmedžiais apaugusioje Burgundijos širdyje, Puligny-Montrachet kaimelyje atidaromas viešbutis atrodo kaip iš prancūziškos pasakos. Viešbutis apima keturis XVIII amžiaus paveldo pastatus, bet visa komplekso paslaptis ta, kad jis visiškai neprimins viešbučio, o atrodys it mažulytis prancūziškos provincijos kaimelis, kuriame 31 apartamentai išsidėstys aplink ramią kaimo aikštę. Projektas bus atidarytas etapais per trejus metus, o pirmasis etapas buvo suplanuotas atidaryti šiemet. Svečiai taip pat galės aplankyti geriausius „Grand Cru“ vynuogynus regione ir mėgautis išskirtiniu „Pinot Noir“ ir „Chardonnay“ vynu. Didysis atidarymas – 2023 metais.

SHA Meksikoje

Vienas garsiausių pasaulyje SPA tinklų „SHA“ Meksikoje, į šiaurę nuo Riviera Maya, priešais Isla Muchereso salą, vos už 30 minučių kelio nuo Kankūno oro uosto, atrado rojų – 7 hektarų vietinės gamtos perlą, kuriame SHA sveikatingumo procedūros bus atliekamos tikrame natūralios gamtos prieglobstyje.

„SHA Mexico“ turės apie pusę kilometro balto smėlio paplūdimio su krištolo skaidrumo vandeniu, taip pat savo senotą – šiam regionui būdingą gamtos stebuklą, požeminį ežerėlį. Maža to, priešais viešbučio paplūdimį yra didžiausias koralinis rifas šiauriniame pusrutulyje. Planuojama, kad „SHA Mexico“ taps pagrindiniu sveikatos ir sveikatingumo sektoriaus tašku Pietų Amerikoje dėl savo dydžio, išskirtinumo, klinikinių paslaugų ir sveikatingumo pasiūlos. Atidarymas – 2023 metais.

„Hotel La Palma“ Kapryje

Dešimties viešbučių vėrinį „Oetker“ tinklas netrukus papuoš ir itališkuoju perlu – „Hotel La Palma“ Kapryje. Tai bus pirmasis vokiečių grandinės viešbutis Italijoje. „Oetker Collection“ įsigijo „Hotel La Palma“, pirmąjį ir seniausią Kaprio viešbutį, atidarytą dar 1822 metais. Pavadinęs jį „Locanda Pagano“ vardu, jo pirmasis savininkas notaras Giuseppe Pagano priiminėjo keliautojus savo viloje mainais už ilgus įdomius pokalbius. Dažni jo svečiai buvo menininkai, poetai, rašytojai, architektai, dailininkai ir muzikantai, visi jie dėkojo savininkui tapydami sienas, rašydami eilėraščius, dainuoti ir grodami, todėl viešbutis gavo antrąjį pavadinimą „Menininkų viešbutis“.

„Oetker“ sako ir vėl atkursiantys „La Palma“ dvasią ir žada jį paversti elegantišku bei išskirtiniu viešbučiu, atspindinčiu tikrąjį itališkąjį dolce vita. Vos už kelių žingsnių nuo garsiosios „Piazzetta“ įsikūręs viešbutis turės restoraną ir barą ant stogo, paplūdimio klubą, naują baseiną, SPA centrą ir madingus butikus. Kaprį mėgo ir mėgsta keliautojai ir nuo seniausių laikų – nuo imperatoriaus Tiberijaus iki Jackie Kennedy Onassis, nuo Mariah Carey iki dizainerio Valentino. Šis nedidelis taškelis Tirėnų jūroje traukia tūkstančius turistų, o pastarasis įspūdingesnio viešbučio atidarymas įvyko tik 2008-aisiais, kai buvo atidarytas „J. K. Place“. Atidarymas – planuojamas liepą.

„Capella“ Maldyvuose

Fari – naujas stulbinantis projektas Maldyvuose. Tai keturios dirbtinės salos, supiltos Šiauriniame atole, kuriose jau veikia „Ritz-Carlton“ ir „Patina“ viešbučiai. Trečiąją salą užims vienai geriausių pasaulio grandinių „Capella“ priklausantis viešbutis. Žinant beribį „Capella“ polėkį įspūdingiems projektams ir naujiems atradimams (jų viešbutis Balyje, Ubude, pavyzdžiui, „Travel + Leisure“ rinkimuose pripažintas geriausiu viešbučiu Azijoje 2021 metais), nauja sala bus nauja sensacija turizmo pasaulyje. Dirbtinės salos Maldyvuose nėra naujiena, tačiau šis projektas vystomas sutelkus rimtas tvarumo pastangas, o gamtą tausojantys projektai padeda sumažinti statybos poveikį aplinkai. Atidarymas – 2023 metais.

„Habitas“ Meksikoje

Unikalių viešbučių grandinė „Habitas“ įsikūrė labai intriguojančiai – iš pradžių trys idėjų kupini vyrukai įkūrė įmonę, kurios idėja buvo rengti renginius, subursiančius vienminčius, besidalijančius muzika, maistu ir menu. Pirmasis jų retritas buvo 24 valandas trunkantis 150 žmonių „tūsas“ privačioje rančoje netoli Los Andželo. Renginių sėkmė paskatino idėją pastatyti viešbutį pagal tą pačią retritų koncepciją.
Pirmasis viešbutis buvo atidarytas 2016 metais Meksikoje, Tulume, vėliau Bacalare, paskui atvertos durys „Habitas“ svečiams Namibijoje, Saudo Arabijoje. Dabar planuose – viešbučiai Butane ir Kosta Rikoje ir net trys Meksikoje. „Išskirčiau naują, itin šiuo metu vystomą Meksikos regioną Los Cabos Ramiojo vandenyje pusėje. Tai nauja madinga Meksikos vieta, kurioje jau veikia „Nobu“, „One and Only“ viešbučiai, čia atsiras ir „Habitas“. Ši kompanija stebina savo koncepcijos grynumu, vaizduotės laisvumu, sugebėjimu galvoti kitaip nei tradiciniai viešbutininkai, todėl būtinai „Habitas“ įtrauksiu į savo aplanką“, – sako kelionių dizainerė Aja.

„Four Seasons“ Maljorkoje ir Meksikoje

Four Seasons Hotels and Resorts“ paskelbė apie planus sukurti naujos koncepcijos kurortą, kuriame svečiams individualius maršrutus po Meksiką, įkvėptus šalies gamtos ir istorijos, sudarinės asmeniniai gidai, o daugiausia dėmesio bus skiriama tvariam dizainui ir buvimui natūralioje gamtoje. „Four Seasons“ savo privačiame Punta Mita pusiasalyje vysto glampingo koncepcijos viešbutį „Naviva“, kuris pasiūlys 15 prabangių palapinių Riviera Nayarit džiunglėse su vaizdais į Ramųjį vandenyną ir unikalia galimybe patirti „temazcal“ – tradicinę meksikietišką indėnų garinę pirtį. Visas viešbutis įsikurs visiškai nepaliestame, nuošaliame gamtos kampelyje. Jis yra įkvėptas naturaleza viva (gyvenk natūraliai) idėjos. Jį planuojama atidaryti 2022 metų pabaigoje.

„Dar vienas „Four Seasons“ projektų, tik arčiau Lietuvos – mano pamėgtoje Maljorkos saloje. Čia grandinė įsigijo legendinį, 1929 metais pastatytą viešbutį „Formentor“, kurį 2023-iaisiais pavers dar viena savo prabangia vieta“, – išskirtines turizmo naujienas pasaulyje apžvelgia „Boutique Travel“ įkūrėja Aja.