Jei šią vasarą suplanavote atostogas svetur, nusiteikite oro uoste praleisti daugiau laiko nei įprastai, įspėja aviacijos ekspertai, ir priduria, kad ilgos valandos oro uosto eilėse nebus blogiausia, kas gali nutikti. Vis dažniau pranešama ir apie atšaukiamus skrydžius, o nemaloniausia, kai tai įvyksta likus valandai ar kelioms iki skrydžio. Štai trečiadienį ryte iš Vilniaus į Milaną turėję išskristi lietuviai naktį gavo „Wizz Air“ pranešimus apie atšauktą skrydį. Oficialus oro linijų paaiškinimas – „dėl saugumo“, tačiau jau prieš kelias dienas Italijos spauda skelbė, jog būtent birželio 8 dieną oro uostų darbuotojai Milane surengs streiką, todėl galimi skrydžių tvarkaraščio sutrikimai.

Visa pramonė susiduria su didžiuliu darbuotojų stygiumi, nes per pandemiją buvo atleista itin daug darbuotojų, tačiau kai kuriems oro uostams ir oro linijoms ypač sunku. COVID-19 pandemijos piko metu Europos oro uostai ir oro linijos atleido apie 191 000 aviacijos darbuotojų.

Dabar, pirmą kartą nuo 2019 m. atgimstant kelionėms, trūksta darbuotojų bagažo kontrolės postams, apsaugai ir skrydžio įguloms, o naujų darbuotojų paieškoms trukdo gąsdinančiai ilgos eilės prie saugumo patikros ir nepatrauklios darbo sąlygos.

Keleivių srautai išaugo ir Lietuvoje

Lietuvos oro uostų atstovai teigia, kad šiuo metu kai kuriais laikotarpiais keleivių srautas yra itin didelis. Pasak aviacijos ekspertų, Vilniaus oro uoste jau kurį laiką fiksuojami laikotarpiai, kai per kelias valandas ar mažiau gali keliauti daugiau nei 1000 keleivių, o tai yra nemažas iššūkis tiek keleiviams, tiek oro uoste dirbantiems specialistams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją