„Nuo elektroninės muzikos ritmais alsuojančio „Tommorowland“ iki garsiausius pastarųjų metų atlikėjus prie Baltijos jūros suburiančio „Open’er“ – apsilankymas kuriame nors Europos muzikos festivalyje gali tapti tuo nuotykiu, kurį ilgai prisiminsime. Tokių renginių jau nebegalime įsivaizduoti ir be išmaniųjų telefonų, leidžiančių užfiksuoti įsimintiniausias akimirkas ar kokybiško mobiliojo ryšio, kurio dėka jomis galime dalintis su namuose likusiais artimaisiais“, – pranešime žiniasklaidai teigia „Telia“ mobiliojo ryšio verslo vadovė Eglė Sonata Padagaitė.

„Positivus“ festivalis Rygoje

Didžiausias Latvijos festivalis po priverstinės pertraukos grįžta atsinaujinęs ir melomanų lauks ne pajūryje, o šalies sostinėje. Dviejų dienų muzikos šventėje pasirodys įvairiausius žanrus atstovaujantys ir visame pasaulyje žinomi atlikėjai – nuo vienos populiariausių šių dienų reperių amerikietės Megan Thee Stallion, ASAP Rocky iki elektroninės muzikos kūrėjo Jamie xx, Kanados elektroninės muzikos kūrėjo Caribou ar Lietuvoje viešėjusio afrikiečių kilmės dainininko Moseso Sumney.

Vieta ir laikas: Ryga, liepos 15–16 d.

„Tommorowland“ festivalis Belgijoje

Geriausias „Tommorowland“ apibūdinimas – didžiausias elektroninės muzikos šou Žemėje. Garsiausi planetos didžėjai čia suka savo naujausiais kūriniais ir jų remiksais pripildytas plokšteles tūkstančiams šokių muzikos gerbėjų iš viso pasaulio. Festivalis taip pat garsėja kvapą gniaužiančia scenografija ir pojūčiu, jog atsidūrėte paraleliniame pasaulyje. Tarp šių metų festivalio žvaigždžių – Martin Garrix, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Marshmello, Amelie Lens, Adam Beyer, Eric Prydz, NERVO.

Vieta ir laikas: Boomas, liepos 15–17, 22–24, 29–31 d.


„Mad Cool“ festivalis Ispanijoje

„Mad Cool“ garsėja tuo, jog per ganėtinai trumpą savo istoriją į savo programą sugebėjo įsirašyti vienus garsiausių muzikos pasaulio vardų. Šiųmečio renginio dalyviai turės galimybę išgirsti „Metallica“, „Imagine Dragons“, „The Killers“, „twenty one pilots“ ir kitų šio amžiaus klasika patapusių atlikėjų. Kadangi šis festivalis vyksta pačiame Madrido mieste, jis idealiai tiks nemėgstantiems miegoti palapinėse ar norintiems muzikinius malonumus suderinti su pažintiniais.

Vieta ir laikas: Madridas, liepos 6–9 d.

„Sziget“ festivalis Vengrijoje

Jei visada svajojote pajusti, ką reiškia šokti kartu su tūkstantine minia, „Sziget“ yra idealus pasirinkimas. Skaičiuojama, jog kasmet į Budapešto širdyje vykstantį festivalį paklausyti itin didelės muzikos žanrų paletės atvyksta beveik pusė milijono lankytojų. „Sziget“ galima rasti visko, pradedant roku ir pop muzika bei baigiant regiu ir indie.

Vieta ir laikas: Budapeštas, rugpjūčio 10–15 d.


„Glastonbury“ festivalis Didžiojoje Britanijoje

Po apmaudaus ir daugybės gerbėjų ašarų pareikalavusio atšaukimo, „Glastonbury“ šiemet sugrįžta su trenksmu. Pienininkystės ūkio teritorijoje vykstantis festivalis kasmet suburia beveik 150 tūkstančių lankytojų ir garsėja ypatinga savo laukų atmosfera bei kituose festivaliuose retai sutinkamų žvaigždžių pasirodymais. Šiųmečiame renginyje planuojama sulaukti Billie Eilish, Paul McCartney, Kendrick Lamar, Diana Ross ir kitų garsių atlikėjų.

Vieta ir laikas: Piltonas, birželio 22–26 d.

„Open'er“ festivalis Lenkijoje

„Open'er“ lietuvių pamėgtas, todėl jog vyksta prie jūros esančiame Gdynios Kosakowo aerodrome, kurį tautiečiai nesunkiai gali pasiekti ir nuosavu automobiliu. Nepaisant to, festivalis kokybės kartelę laiko iškėlęs labai aukštai. Šiemet organizatoriai žada ypač daug garsių vardų, įskaitant Doja Cat, Dua Lipa, „Maneskin“ ir Martin Garrix. „Open'er“ taip pat ypatingas tuo, jog yra tinkamas visai šeimai, nes siūlo daug įvairių veiklų, tokių kaip teatro, kino ar žaidimų erdvės.

Vieta ir laikas: Gdynia, birželio 29 – liepos 2 d.


Kaip festivalyje nelikti be ryšio?

Pasak E. S. Padagaitės, vykstant į festivalius už Lietuvos ribų ypač svarbu užsitikrinti ir sklandų tarptinklinį ryšį bei mobiliuosius duomenis, kurių nereikėtų skaičiuoti naršant ar dalinantis su draugais įsimintinomis akimirkomis.

„Naršyti kaip namie norime visada ir visai nesvarbu, kad viešime svečioje šalyje. Dažnai neturime laiko net kruopščiam lagamino susikrovimui, o ką jau kalbėti apie atskirų duomenų planų užsisakinėjimą“, – teigia E. S. Padagaitė, pabrėžianti, kad išankstinio mokėjimo kortelė „Ežys“ tampa pirmąja Lietuvoje, kurios turimi mobilieji duomenys galioja ir visose Europos Sąjungos šalyse.

Kad ryšio nepritrūktų ir Lietuvos festivalius pasirinkusiems melomanams operatorius didžiausiame šalies festivalyje „Granatos Live“, ketina statyti papildomą 5G bazinę stotį, o „Karklė“ stoties pajėgumai bus specialiai papildomai padidinti festivalio metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)