Lietuvos oro uostuose, kaip ir daugelyje kitų Europos oro uostų, kaukių dėvėjimas nebėra privalomas, todėl kiekvienas asmeniškai gali pasirinkti, nori ją dėvėti ar ne, tačiau kaukę su savimi patartina turėti, nes oro linijų bendrovės taiko skirtingas kaukių dėvėjimo taisykles.

Po to, kai JAV buvo panaikintas kaukių reikalavimas, oro linijos greitai sureagavo ir patarė savo keleiviams patiems priimti tinkamiausią sprendimą – dėvėti kaukę skrydžio metu ar ne. Netrukus „American Airlines“ paskelbė pareiškimą, kad veido kaukių nebereikės vykdant vidaus skrydžius ir JAV oro uostuose. Į tai atsižvelgė ir iš Europos į JAV skraidinančios oro linijos – transatlantinių skrydžių metu kaukių dėvėti nereikalaujama.

Kai kurioms oro linijoms atsisakius privalomo veido kaukių reikalavimo, gali kilti painiava bandant susigaudyti, ko iš jūsų tikimasi skrendant į ne tokį tolimą užsienį. Kad būtų lengviau, išvardijome oro linijų, įskaitant „Ryanair“, „Wizzair“, „Finnair“, „Jet2“ ir „British Airways“, taikomas kaukių dėvėjimo taisykles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją