Keliones į Turkijos rivjeros pakrantės kurortus – Antaliją ar Alaniją – lietuviai renkasi itin dažnai. Vien per balandį šios šalies užsakomieji skrydžiai sudarė apie 60 proc. nuo visų užsakomųjų reisų srauto Vilniaus oro uoste. Savo populiarumu Turkijos kryptis kitus užsakomuosius reisus lenkia net kelis kartus, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Skrydžių iš Lietuvos skaičiams vis aktyviau grįžtant į laikotarpį prieš pandemiją, atostogų krypties lyderė išlieka ta pati – Turkija. Antroje vietoje pagal populiarumą yra Egiptas, tačiau užsakomųjų skrydžių į šią šalį du kartus mažiau, lyginant su Turkijos kryptimi. Trečioje vietoje tarp populiariausių tautiečių pasirinkimų – Ispanija ir Kanarai“, – teigia Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

2022 metų balandį skrydžių skaičius į šią šalį maždaug keturis kartus didesnis nei 2021 metais ir vejasi priešpandeminius 2019 m. srautus. Keleivių srautai į Turkiją taip pat ženkliai auga – skaičiuojama, kad šį balandį keleivių beveik 6 kartus daugiau nei pernai.

„Lietuviai šiai atostogų krypčiai išlieka ištikimi pirmiausia dėl kainos ir kokybės santykio. Gausus skrydžių pasirinkimas, išvystyta paslaugų infrastruktūra, didelis kelionių organizatorių pasirinkimas, aktyvi rinkodara Lietuvoje, ir, žinoma, garantuotas geras oras – tokios pagrindinės priežastys lemia šį vienareikšmiškai populiariausią tarp lietuvių atostogų krypties pasirinkimą“, – sako A. Stikliūnas

Keliaujantiems į Turkijos kurortus turi patarimų

Gera žinia tiems, kurie planuoja atostogas Turkijoje. Artimiausiu metu skrydžių skaičius į kurortus šioje šalyje augs, o tai suteiks dar daugiau lankstumo pasirinkti patogų kelionės laiką. Nuo balandžio 30 d. startavo naujas kelionių organizatorius, kuris per visą aviacijos vasaros sezoną užsakomaisiais skrydžiais planuoja vykdyti daugiau nei du su puse šimto užsakomųjų reisų į ir iš Antalijos kurorto.

Didėjanti pasiūla Turkijos kryptimis lemia ir augančius keleivių srautus, kurie tam tikromis valandomis Vilniaus oro uoste suformuoja šios krypties keleivių pikus.

„Iš tiesų kai kuriomis savaitės dienomis per kelias valandas iš Vilniaus oro uosto į Turkijos kurortus išskrenda apie šešis pilnus lėktuvus, o tai sudaro daugiau nei tūkstantį keleivių kelių valandų bėgyje. Žinant tokį šių skrydžių populiarumą, rekomenduojame keleiviams į oro uostą atvykti anksčiau ir susiplanuoti laiko rezervą – taip išvengsite skubos ir streso, ramiau pasiruošite laukiančiam skrydžiui“, – komentavo A. Stikliūnas.

Detalią informaciją apie Lietuvos oro uostuose vykdomas tiesioginių ir užsakomųjų skrydžių kryptis ir šalių taikomus reikalavimus keliautojams galima sužinoti specialiame polapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją