Apie sprendimą paskelbė Graikijos sveikatos ministras Thanos Plevris. Jis teigė, kad nuo gegužės 2 dienos atvykstantiems keliautojams nebus taikomi atvykimo ribojimai susiję su COVID-19, skelbia SchengenVisaInfo.com.

Ministro teigimu, visi keliautojai, nepriklausomai nuo jų šalies, bus atleisti nuo reikalavimo atvykus pateikti galiojantį skiepų, persirgimo ar neigiamo testo sertifikatą.

Be to, šalyje ketinama panaikinti ir vietinius COVID-19 ribojimus. Tai reiškia, kad keliautojams bus leista įeiti į barus, kavines, restoranus ir kitus renginius be galiojančio skiepų sertifikato.

Graikijos sprendimas panaikinti įvažiavimo taisykles buvo priimtas dėl artėjančio vasaros sezono, kuris jau visai šalia. Tačiau pastebėta, kad apribojimai keliautojams gali būti vėl sugrąžinti artėjant rudeniui.

Taip pat Graikija jau yra panaikinusi reikalavimą užpildyti keleivių paieškos formą. Nuo kovo 15 d. visiems keliautojams, nepaisant jų kilmės šalies, leidžiama atvykti į Graikiją, net jei jie ir neturi šios formos.

Svarbu paminėti – kol atvykimo ribojimai nebus oficialiai panaikinti, keliautojams ir toliau bus taikomi apribojimai. Šiuo metu Graikija reikalauja, kad keliautojai pateiktų galiojantį skiepijimo, persirgimo arba neigiamo testo sertifikatą.

Pasiekus Graikiją, skiepijimo pažymėjimas laikomas galiojančiu tol, kol jis įrodo, kad jo turėtojas atliko pirminę vakcinaciją per pastaruosius devynis mėnesius arba gavo trečiąją vakcinos dozę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją