Jei būnant 25-erių užtekdavo numesti kuprinę ant nakvynės namų lovos ir nerti į nuotykius, tai sulaukus 35 ir daugiau metų, norisi komforto, jaukumo ir aukštos kokybės paslaugų. Sulaukus tokio amžiaus, pradeda erzinti triukšmingos linksmybės baruose po viešbučio langais, o bendra nežaboto atitrūkimo atmosfera gali sugadinti atostogas. Žinoma, viskas yra labai individualu, tačiau daugumai vyresnių turistų, trokštančių ramaus ir komfortiško poilsio, tikrai nepatiks šios vietos.

1. Bodrumas

Tai tradiciškai jaunimo mėgstamas kurortas, dar vadinamas bohemos ir prabangos miestu. Jį yra pamėgę pasiturintys užsieniečiai ir Turkijos elitas, ištroškęs duonos ir žaidimų. Čia vyksta didžiausia Europoje diskoteka ir įsikūrusi grandiozinė barų gatvė. Taigi Bodrumas tikrai nėra geriausias pasirinkimas ramioms atostogoms.

2. Chersonisas

Chersonisas laikomas vienu triukšmingiausių Kretos kurortų. Jis neskirtas šeimų atostogoms, ir labiau orientuojasi į vakarėlių mėgėjus. Šiame mieste mėgsta lankytis olandai, vokiečiai ir anglai, kurie sėdiniuoja vietos baruose ir neįtikėtinais kiekiais vartoja svaigiuosius gėrimus.

3. Aja Napa

Siautulingiausias Europos kurortas – Ibisa – jau ne tokia siautulinga, tačiau Aja Napa toliau vilioja savo linksmybėmis. Maždaug nuo balandžio vidurio šis miestas tampa Kipro naktinio gyvenimo centru. Barai ir klubai dirba visą parą, o turistai geria, šoka ir linksminasi taip, tarsi tai darytų paskutinį kartą gyvenime. Sutapus aplinkybėms, čia galima rasti ir palyginus ramų viešbutį, tačiau pasislėpti nuo triukšmingų ir įkaušusių kompanijų nepavyks – jų pilna visur.

4. Kuta

Kutos kurortą Balyje sunku pavadinti saugia ir ramia vieta. Čia knibždėte knibžda nelegalių prekeivių, smulkių vagišių ir itin laisvo elgesio moterų. Pigiuose pakrantės viešbučiuose nėra ramybės ir tylos, viskas užstatyta užkandinėmis ir disko barais. Banglentininkams ir hipiams tai patinka, tačiau paprastam turistui tai beveik pragaras.

5. Pataja

Kai Pataja susigrąžins savo buvusią šlovę, kuri per dvejus pandemijos metus šiek tiek išblėso, vyresniems kaip 35 metai turistams ten tikrai nebus ką veikti – nebent jie ten vyks specialiai. Tailando valdžia skelbė skambius pareiškimus ir planavo pakeisti Patajos veidą, kad ji daugiau neviliotų įvairaus plauko „egzotikos“ mėgėjų iš viso pasaulio. Tačiau jei kurortas atgims toks, koks buvo, jis vėl taps visai ne šeiminių pramogų karalyste. Tiesa, šeimos būna įvairios.

6. Tamanas

Tamano pusiasalyje driekiasi nuostabūs smėlio paplūdimiai, banguoja šilta bei švari jūra ir beveik nėra jokios įprastos turizmo infrastruktūros. Taip, yra keletas kempingų ir net viešbučių, tačiau vaizdas toks slegiantis, kad atostogų neišgelbės net ir labai mažos kainos. Nereikliems keliautojams ir poilsio palapinėse mėgėjams tai sueis, tačiau prie komforto įpratusiems žmonėms norėsis kuo greičiau sprukti nuo tokios romantikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)