Kvies žvelgti iš naujos perspektyvos

Keliautojas G. Jasas pasakoja, kad Tenerifė pasižymi itin didele gamtos įvairove – nuo snieguotų viršūnių ir namų urvuose iki džiunglių ir balto smėlio paplūdimių. Todėl naujojoje laidoje žiūrovams jis sieks atskleisti ne įprastą turistų pamėgtos salos peizažą, tačiau supažindins su intriguojančiomis ir netikėtomis vietomis, tarp kurių aukščiausias saloje švyturys ir miestas-vaiduoklis.

„Įprastai žmonės į Tenerifę atvyksta 1–2 savaičių viešnagei ir laiką leidžia turistiniuose miesteliuose. Dažnai jiems gali pasirodyti, kad visa tai ir yra Tenerifė. Tačiau mano žygis parodys visai kitokią salą ir išsklaidys ilgainiui susiformavusius stereotipus“, – teigia pašnekovas.

G. Jasas pasakoja, kad laidoje „Kapralas eina Tenerife“ bus galima išvysti jo paties filmuotus kadrus, kuriuose keliautojas dalinsis savo mintimis apie žygio eigą ir tolimesnius planus. Taip pat „Delfi TV“ žiūrovai galės pasimėgauti kraštovaizdžio grožį atskleidžiančiais drono įamžintais vaizdais iš paukščio skrydžio.

Pastarąjį pusmetį projekto sumanytojas su šeima gyveno Tenerifėje ir jau netrukus rengiasi grįžti į Lietuvą. Todėl, pasak jo, žygis aplink salą buvo tarsi vieną gyvenimo etapą užbaigiantis akcentas. G. Jaso kelionė po išskirtinio grožio salą truko 10 dienų. Didžiąją dalį kelio jis įveikė pėsčiomis. Be to, porą dienų draugiją vyrui palaikė ir 2,5 m. dukrelė.

Kelionėse nebe naujokas

Nors laida „Kapralas eina Tenerife“ yra pirmoji G. Jaso patirtis televizijoje, tačiau jo kelionių ir įveiktų iššūkių sąrašas ilgas. Prieš metus, spaudžiant žiemos šalčiui vyras pėsčiomis nužygiavo iš Klaipėdos į Vilnių. Kiek anksčiau per savaitę įveikė „Camino Lituano“, o per dieną yra nuėjęs ir 100 kilometrų.

„Šie iššūkiai yra tarsi priklausomybė, juose randu daug prasmės ir gėrio. Jau pasiruošimo metu žygių laukiu su nekantrumu, o jiems prasidėjus susitelkiu į tai, ką darau, todėl atsikvepiu nuo kasdienybės. Nekalta kelių dienų kelionė gyvenimą pakeičia keliems mėnesiams ir palieka gerus įspūdžius, o kartais net ir euforijos jausmą“, – tikina pašnekovas.

Kalbėdamas apie pasiruošimą sudėtingiems iššūkiams, „Delfi TV“ projekto autorius sako, kad pradėjus žygį įprastas gyvenimas tarsi sustoja. Miegą minkštoje lovoje ir pusryčius prie stalo pakeičia kelionės buitis. Tačiau G. Jasas sako, kad sukaupta patirtis padeda tinkamai pasiruošti kelionei ir taip užkirsti kelią planą sugriauti galinčioms netikėtoms kliūtims.

Pasiteiravus, ką reiškia naujosios laidos pavadinimas, pašnekovas šypsosi, kad ir „Kapralo“ pravardė jam prigijo dėl pomėgio sau mesti netikėtus iššūkius. „Artimiausi draugai reaguodami į nuolatinį mano blaškymąsi po miškus ir tolimus pasivaikščiojimus ėmė mane vadinti Kapralu. Dabar šis vardas yra tarsi satyrinis personažas – Gediminas turi šeimą, namus ir atsakingą darbą, o Kapralas žygiuoja, maudosi ledo voniose ir neria į kitus nuotykius.“

Laida neša svarbią žinią

„Kapralas eina Tenerife“ ne tik pasakos apie sudėtingą žygį po vaizdingas Ispanijos salos vietas, bet ir neš svarbią žinią. Pašnekovas sako, kad per du mėnesius, kai ruošėsi kelionei, jis stebėjo vis prastėjančią situaciją Ukrainoje. Be to, palaikė šiltus santykius su vietos ukrainiečių bendruomene, todėl drauge nusprendė, jog žygis turėtų būti skirtas Ukrainos žmonėms.

Tačiau likus vos trims dienoms iki jo pradžios Ukrainoje kilo karas. Todėl laidoje užfiksuotos ne tik G. Jaso emocijos, bet ir jo draugo, prieš 2 metus iš Ukrainos pasitraukusio į Tenerifę, istorija. Kiekvieną laidą žiūrovai taip pat galės sekti, kaip iš Nikopolio sekasi evakuotis jo mamai. Jautraus susitikimo Tenerifėje metu, keliautojas iš Lietuvos moteriai įteikė visą kelionę jo pečius puošusią Ukrainos vėliavą. Šias akimirkas išvys ir „Delfi TV“ žiūrovai.

Pirmojoje „Kapralas eina Tenerife“ laidoje susirinkusieji prie televizorių ekranų pamatys G. Jaso pasiruošimą žygiui. Taip pat išvys išlydėtuvių, kuriose skambėjo ir Lietuvos bei Ukrainos himnai, vaizdus. Projekto autorius sako, kad žiūrovų laukia ir išskirtinis Tenerifėje gyvenančio ukrainiečio pasakojimas apie tai, su kuo susiduria gimtojoje šalyje likę jo artimieji.

Naują „Delfi TV” laidą „Kapralas eina Tenerife“ žiūrėkite nuo balandžio 2 d., kiekvieną šeštadienį 15 val.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją