Pirmadienį Rusijoje planuojama atšaukti daug skrydžių į užsienį. Avialinijos ir kelionių organizatoriai jau pradėjo atšaukti visas kovo mėnesio keliones į Karibų jūros šalis – Dominikos Respubliką, Kubą, Meksiką, Venesuelą, rašo atorus.ru.

Beveik visų Europos šalių, o taip pat ir Kanados, oro erdvės uždarymas lėmė, jog Rusijos oro linijoms transatlantiniai skrydžiai tampa beveik neįmanomais net į atviras šalis.

Be to, jau pasitaikė nemažai incidentų su Rusijos orlaiviais užsienyje, kai jie sulaikomi lizingo bendrovių prašymu, net ir trečiosiose šalyse (jau žinomi atvejai: Meksika – „Nordwind“, Stambulas – „Pobeda“). Tai verčia įmones apsidrausti ir atšaukti skrydžius net į rusams atviras šalis.

Transatlantiniai skrydžiai yra vieni pirmųjų, kurie buvo sustabdyti po atšauktų skrydžių į Europą. „Aeroflot“ vasario 27 d. vakare atšaukė skrydžius į JAV ir Meksiką, o į Havaną skrydžiai nebus vykdomi iki kovo pabaigos .

„AZUR air“ jau paskelbė apie skrydžių į Dominikos Respubliką, Kubą ir Meksiką atšaukimą.

Ekspertai mano, kad problema ne tik sankcionuotas lėktuvų atėmimas, bet ir bandymas aplenkti oro erdves, nes uždarius Skandinavijos ir Kanados šalių oro erdvę bet koks skrydis tampa sunkus (ne visiems lėktuvams įveikiamas), o svarbiausia – fantastiškai brangus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės