Iš tiesų nėra taip brangu ar sudėtinga plaukti į kruizą su jachta, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Vienos kelionių organizatorės darbuotojai papasakojo apie keliones jachta ir paneigė kelis su tokio pobūdžio atostogomis siejamus stereotipus.

1 mitas. Plaukti jachta – brangu

Norint praleisti atostogas jachtoje, visai nebūtina tapti jos savininku – jachtas su ar be ekipažo galima išsinuomoti.

Yra jachtų, kuriose telpa nuo 2 iki 5 kajučių, tualetų ir dušo kabinų. Tokios jachtos – puikus variantas didelei šeimai ar draugų kompanijai. Pasak ekspertų, šešiavietės jachtos nuoma savaitei kainuos apie 1400 eurų, dešimtvietės – 2000–2500 eurų (žmogui – 200–250 eurų už savaitę). Ne sezono metu galima išsinuomoti jachtą dvigubai pigiau.

Kelionės jachta privalumas – nedidelis degalų kiekis, kadangi didžiąja laiko dalį jachtą neša burės.

Už maistą mokama atskirai – įprastai ekipažas nuperka produktų pagal iš anksto suderintą sąrašą; pusryčius ir pietus gamina jachtoje, o vakarieniauja restoranuose krante.

2 mitas. Kelionė jachta monotoniška

Dauguma įsivaizduoja, kad plaukiant jachta aplink matosi tik vanduo. Iš tiesų plaukimas jachta – galimybė pabūti ten, kur galima nusigauti tik vandeniu ar nuskristi sraigtasparniu (saloje), išsimaudyti nuošaliame paplūdimyje, sutikti aušrą plaukiant, gėrėtis praplaukiamomis vaizdingomis Graikijos salomis ar kt.

3 mitas. Norint plaukti jachta reikia specialaus pasiruošimo

Iš tiesų nesudėtinga tapti kelionės jachta dalyviu – kruizai jachta pritaikyti ne vien jauniems ir sportiškiems žmonėms. Teigiama, kad keliones jachta dažniausiai renkasi 30–55 m. žmonės, dažnai – su vaikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją