Devintą kartą vykstanti kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur“ per savo gyvavimo laiką tapo didžiausiu turizmo renginiu Baltijos šalyse, iki pandemijos pritraukdavusi daugiau nei 30 tūkstančių lankytojų. Šiemet dalis kasmetinių dalyvių nusprendė turizmo šventėje dalyvauti virtualiai, o ir lankytojų kur kas mažiau nei įprasta. Vis dėlto, susirinkę dalyviai optimizmo nestokoja – dauguma jų džiaugiasi, kad paroda sugrįžo ir vėl galima pasimatyti gyvai.

Reaguodami į vėl blogėjančią pandeminę situaciją Lietuvoje bei kylančius sergančiųjų skaičius, Lietuvos didieji kelionių organizatoriai nariai nusprendė parodoje nedalyvauti, bet organizuoti virtualią „Kelionių mugę“, kuri vyks iki sausio 30 dienos. O norintys traukti į užsienį ir išsirinkti kelionės kryptį „Adventur“ parodoje gali tai padaryti kelių agentūrų stenduose.

Kadangi išvykstamojo turizmo atstovų šiemet dalyvauja kur kas mažiau, parodoje daug dėmesio skiriama per pandemijos metus suklestėjusiam vietos turizmui. Lietuvos miestų ekspozicijoms, pažintinėms ir edukacinėms kelionėms, apgyvendinimo, SPA paslaugų ir pramogų tiekėjams, o taip pat lietuviškų produktų, suvenyrų kūrėjams bei meno dirbtuvėms.

Tikimasi, kad šiemet Lietuvą iš naujo atras ne tik lietuviai, bet ir vėl sugrįžtantys užsienio turistai.

Parodos atidarymo ceremonijos metu ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis pažadėjo daryti viską, jog užsienio turistams Lietuva taptų lengviau prieinama bei gyrė vietos turizmo atstovus.

„Jeigu korona neiškrės naujo nejuokingo pokšto, mes turime gerai peržiūrėti visas taisykles, kad žmonės į Lietuvą galėtų atvykti laisviau ir paprasčiau. Ir šią žinią turime pasiųsti pirmieji“, – sakė jis.

„Kelionių verslas ir visa turizmo bendruomenė dar kartą įrodė, kad mes mokame nustebinti net visko mačiusius pasaulio tyrinėtojus. Už įdomių patirčių vietiniams bei užsienio turistams dovanojimą ir Lietuvos ekonominės vertės kūrimą asmeniškai dėkoju visiems, prisidedantiems prie Lietuvos turizmo industrijos. Per pandemiją sugebėjome išauginti vietinį turizmą, o dabar turime bendrą uždavinį – atstatyti užsienio turistų srautus. Tai padarysime tik sujungę valstybės, verslo ir savivaldybių pajėgumus“, – sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis, sveikindamas laimėtojus rinkimuose, kurie vėl įvyko po pandemijos padiktuotos metų pertraukos.

Plačiau apie turizmo apdovanojimus skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)