Vokietijos aviakompanija „Lufthansa“, taip pat „Swiss Swiss“, „Austrian Airlines“ ir olandų KLM atsisakė palikti savo orlaivius nakčiai Kijeve. Portalo „Avianews“ teigimu, pirmadienį, sausio 24 d., tokio sprendimo priežastimi tapo pranešimai apie Rusijos karinės invazijos į Ukrainą grėsmę.

Tinklalapio flightradar24.com duomenimis, sausio 23 dieną visos šios oro linijos pakeitė skrydžių į Ukrainos sostinę tvarkaraštį, kad jų lėktuvai ir įgulos neliktų nakvoti šioje šalyje.

Europos oro linijų skrydžių pasikeitimai

Sausio 23 d. „Austrian Airlines“ vykdė reguliarų vakarinį skrydį OS 667 Viena – Kijevas . Lėktuvas turėjo nakčiai likti Boryspilio tarptautiniame oro uoste, o sausio 24 d. ryte į Vieną nugabenti keleivius reguliariu reisu OS668. Tačiau vietoj to laineris iš karto grįžo į Austriją specialiu OS 1402 skrydžiu.

Savo ruožtu Šveicarijos oro vežėjas „Swiss“ sausio 23 d. atsisakė vakarinio skrydžio LX 2290 iš Ciuricho į Kijevą. Vietoje to šios aviakompanijos lėktuvas sausio 24-osios rytą specialiu reisu LX7390 skrido į Ukrainos sostinę pasiimti keleivių ir nedelsiant grįžo atgal.

Nyderlandų aviakompanijos „KLM“ skrydžiai numeriu KL 1387 iš Amsterdamo į Kijevą buvo atšaukti nuo sausio 22 dienos, pažymėjo „Avianews“ žurnalistai, išanalizavę internetinių radarų duomenis
Aviakompanijos baiminasi dėl konflikto dėl Ukrainos

Internetinis leidinys „European Pravda“ pranešė, kad „Lufthansa“ keičia daugelio savo skrydžių iš Kijevo išvykimo laiką „dėl Rusijos atakos prieš Ukrainą grėsmės“. Publikacijoje remiamasi „Lufthansa“ vakarinio skrydžio iš Miuncheno į Kijevą keleivių žodžiais. Sausio 22 d., jo išvykimo laikas buvo perkeltas į kitos dienos rytą. Anot leidinio pašnekovės, registruojantis į skrydį jai buvo pasakyta, kad aviakompanijos įgulos atsisako šalyje leisti naktis „dėl politinės situacijos Ukrainoje“. Tuo pat metu „Lufthansa“ už viešbutį sumokėjo keleiviams, kurie išvykimo turėjo laukti iki ryto, – pasakojo moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)