Šiuo metu lėktuvų bilietai brangūs dėl koronaviruso pandemijos. Aviacijos verslą, kaip ir visą turizmo industriją, ji stipriai paveikė, todėl pabrango ir lėktuvų bilietai.

Kita priežastis – veikiausiai perkate bilietus netinkamu metu, netinkamą dieną ar iš netinkamo kompiuterio. Šiame straipsnyje rasite paaiškinimų, kokie veiksniai turi įtakos lėktuvo bilietų kainoms, ir patarimų, kaip ieškoti pigesnių bilietų.

Nuo ko priklauso lėktuvo bilietų kainos?

Svarbus žinoti, kad kiekviena aviakompanija turi savą kompiuterinę sistemą, grindžiamą algoritmais. Algoritmai akimirksniu parenka bilietų kainą, tai vadinama pajamų valdymu, taip siekiama maksimaliai padidinti pajamas. Sistema fiksuoja daug veiksnių – kada perkami bilietai ir kokia maršruto paklausa.

Kada perkami bilietai

Nuo to, kokiu laiku perkate lėktuvo bilietą, priklauso kaina. T. y. svarbu, kiek laiko iki kelionės perkate bilietą ir kokią savaitės dieną tai darote.

Prieš kiek laiko iki kelionės perkami bilietai?

Pirmi bilietai į skrydį parduodami labai pigiai (dažnai net nuostolingai pigiai). Paskui bilietų kainos palengva didėja, o paskutiniai bilietai kainuoja brangiausiai.

Verslo klasės keleiviai perka brangesnius bilietus, norėdami laiku atvykti į reikiamą vietą. Jie neieško pigių bilietų, bilieto kaina jiems – antrinės svarbos dalykas.

Nėra sumanu ir labai iš anksto pirkti lėktuvo bilietus. Netolimus skrydžius pakanka įsigyti 44–50 dienų anksčiau, kalbant apie tolimesnius tarptautinius skrydžius, viskas priklauso nuo to, kur skrendama.
Lėktuvų bilietus į JAV geriausia pirkti prieš 71–80 dienų, į Aziją – prieš mėnesį, į Afriką – prieš du mėnesius. Jeigu jūsų skrydį atšaukia, turite teisę į kompensaciją, kuri siekia iki 600 eurų.

Kokią savaitės dieną pirkti lėktuvo bilietus?

Kodėl darbo dienomis perkami bilietai brangūs? Nes algoritmai paskaičiuoja – yra daug verslo srities keleivių, kurie perka lėktuvo bilietą paskutinę minutę.

Tinkamiausias metas pirkti lėktuvo bilietus – savaitgaliai, ypač – sekmadienių popietės.
Sistema preziumuoja, kad dauguma žmonių ilsisi, keliauja, mažai kas ieško bilietų, todėl jų kainos bus žemesnės.

Kelionių taško paklausumas

Bilieto kainą lemia kelionių vietos paklausumas. Tarkime, bilietai į šalis, į kurias skrenda daug žmonių ir yra ne vienas skrydis, bus brangesni, nei, tarkime, į skrydį 5 val. ryto. Kai vyksta įvairūs renginiai, šventės, bilietai pabrangsta.

Puikus pavyzdys – nauji 10 dienų karantino ribojimai Jungtinėje Karalystėje. Dėl jų bilietai iš Portugalijos į Britaniją stipriai pabrango, nes aviakompanijos suvokė – žmonės pirks bilietus, kad ir kiek jie kainuotų.

Kodėl žmonės vis tiek perka brangius bilietus?

Galbūt pastebėjote, kad kai kurių aviabendrovų bilietai brangūs, bet žmonės vis tiek renkasi jas, o ne pigių skrydžių bendroves?

Brangesnius bilietus parduodančios aviakompanijos teikia kokybiškesnes paslaugas, siūlo įvairių lojalumo programų klientams ir pan. Būtent todėl jų bilietai brangesni.

Pvz., „Lufthansa“ siūlo kortelę „Miles & More Global Traveller card“. Su šia kortele ne tik kaupiate skrydžių mylias, bet ir galite išsinuomoti automobilį, atskridę į norimą vietą. „Lufthansa“ keleiviams siūloma nemažai privalumų, todėl ir nekyla klausimų, kodėl jos bilietai brangūs.

Kodėl pastaruoju metu lėktuvų bilietai brangūs?

Dėl koronaviruso pandemijos oro linijų bendrovės patyrė precedento neturinčių nuostolių, kadangi stipriai sumažėjo keliaujančiųjų.

Koronaviruso pandemija paveikė klientų įpročius, todėl anksčiau buvę svarbūs duomenys (ankstesni pardavimai, sezonų preferencijos ir pan.), į kuriuos būdavo atsižvelgiama nustatant bilietų kainas, šiuo metu neteko svarbos.

Bilietų pirkimo modeliai, schemos daugumai aviabendrovių nebeveikia. Po teisybei, analitikai priversti tiesiog iš akies nustatinėti kainas, nesiremdami ankstesnėmis nuorodomis, IT sistemų pagalba. Veikiausiai tai – atsakymas į klausimą, kodėl šiuo metu brangūs lėktuvų bilietai.

Patarimai, kaip ieškoti pigių lėktuvo bilietų

Bilietų kainos gali nemenkai skirtis, priklausomai nuo dienos ir laiko, taigi turite galimybę sutaupyti nemažai pinigų.
Patarimai:
-niekada nepirkite lėktuvo bilieto paskutinę minutę,
-bilietus į vietinius skrydžius pirkite prieš 44–50 dienų,
-bilietus tarptautiniams skrydžiams pirkite nuo 3 savaičių iki 2,5 mėnesio iki skrydžio (priklausomai nuo to, kur keliaujate),
-pirkite bilietus savaitgaliais, ypač sekmadieniais po pietų,
-keliaukite ne sezono metu,
-geriausia, jei galite neprisirišti prie vienos datos (pasiaiškinkite, ar nėra kokių nors renginių, švenčių, dėl kurių gali stipriai pabrangti bilietai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)