Gruodį su drauge bilietus įsigijęs lietuvis prieš šventes sužinojo, jog Tailandas vėl užsidaro turistams, tačiau laiku visas reikalingus dokumentus gavę keliautojai bus priimami. N. Mačionis pripažįsta, jog jau tada kilo dvejonių dėl kelionės, ypač matant, kad Tailando valdžia atvykimo tvarką ir sąlygas keičia vos ne kasdien. Vis dėlto, lietuviams pradėjus tvarkyti reikalingus dokumentus ir įvykdžius visas sąlygas patekimas nusimatė sklandus.

Visi keliaujantys į Tailandą privalo būti pilnai paskiepyti nuo COVID-19, atlikti du PGR testus (pirmas testas likus 72 valandoms iki skrydžio ir antrasis atvykimo dieną į viešbutį) bei vieną parą saviizoliuotis viešbutyje, kol sulauks neigiamo atsakymo. Prieš kelionę atlikti lietuvių testai buvo neigiami, oro uoste visi dokumentai buvo sėkmingai priimti, tad ramiau atsikvėpę jiedu dviem mėnesiams išskrido į Tailandą, kur planavo linksmai atšvęsti ir Nedo 30 gimtadienį. Deja, vėliau paaiškėjo, kad lietuviui teks švęsti vienam.

Visų turistų kelionė po Tailandą privalo prasidėti nuo vienos dienos izoliacijoje, ir tam netaikomos jokios išimtys. Visi atvykę keliautojai privalo užsisakyti specialų „Test&Go“ paketą. Užsitikrinti, kad vos atvykus oro uoste jus pasitiks individualus transportas, po to klinikose bus atliktas dar vienas PGR testas. O kol laukiate atsakymo – sergate ar nesergate koronavirusu teks užsidaryti į viešbutį.

Po atlikto testo atvykęs į numatytą viešbutį N. Mačionis su drauge nuėjo ramiai miegoti. Deja, ryte paaiškėjo, kad planuotą pažintį su egzotiškuoju Tailandu vyrui teks atidėti – jo testas teigiamas.

„Nustebau ir truputį išsigandau, kad mano testo rezultatas teigiamas. Visgi testus darėmės prieš skrydį, per tą laiką galėjau užsikrėsti nebent kokioje parduotuvėje Lietuvoje. Viešbučio administracija iškart paskambino į ligoninę, pranešė apie įvykį bei žadėjo mane išsivežti gydytis ir karantinuotis ligoninėje. Vėliau paaiškėjo, kad ligonines yra perpildytos, todėl man buvo liepta karantinuotis 10 dienų tame pačiame viešbutyje ir kambaryje“, – Delfi pasakojo N. Mačionis.

Kadangi jo draugės testas buvo neigiamas, jai iškart buvo liepta persikelti į kitą kambarį. Mergina pati kasdien perka testus ir testuojasi, kol vėl bus atliktas PGR.

„Viešbučio administracija užregistravo ją antram testui 6 kelionės dieną kaip ir priklauso Test&Go programoje, o manęs laukia 10 dienų izoliacija. Tiesa, ar man reikės kartoti testą pasibaigus saviizoliacijai nežinau, nes dar negavau galutinės informacijos iš viešbučio administracijos, ji kontaktuoja su ligonine.“

Tailando valdžia neapmoka izoliacijos, maitinimo išlaidų, todėl viešnagę viešbučio kambaryje lietuviui teks apmokėti pačiam. „Jeigu būtų teikiamas medicininis gydymas ir būčiau išvežtas į ligoninę, tuomet gal mano turimas draudimas dengtų dalį gydymo ar karantinavimo išlaidų. Tačiau dabar turbūt nebus nieko. Viešbutyje turėjau apmokėti dar 7 dienas prie jau turėtų. Tai apie 400 eurų, nes viešbutis palyginus nebrangus papuolė. Žinoma, kainuos dar ir maistas.“

Paklaustas, ar izoliacija nesugriovė jo kelionės plano lietuvis optimizmo nestokojo: „Aš sakau, kad geriausias kelionės planas – neturėti plano. Taip ir padarėme, todėl ši izoliacija tiesiog sukėlė nemalonių jausmų, bet planų labai nekoregavo. Gaila tik, kad savo jubiliejų sausio 8 dieną turėsiu švęsti vienas užsidaręs kambaryje.“

Įkalintas vyras laiko veltui neleidžia – jis sumontavo filmuką, kuriame pasakoja apie savo kelionės pradžią, izoliaciją ir pramogas viešbučio kambaryje. Jį pasižiūrėti galite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)