Saudo Arabijos valdžia ėmėsi precedento neturinčių represinių priemonių prieš kupranugarių savininkus, kurie grožio konkurso labui atliko plastines operacijas savo augintiniams, praneša „My Planet“.

Gruodžio pradžioje Saudo Arabijoje prasidėjęs populiarusis Karaliaus Abdulazizo kupranugarių festivalis kviečia gražiausių kupranugarių augintojus varžytis dėl maždaug 66 milijonų dolerių prizinio fondo.

Pagal konkurso sąlygas, botokso injekcijos, veido patempimai ir kitos kosmetinės procedūros, kurios padaro kupranugarį gražesnį yra griežtai draudžiamos. Žiuri nariai nugalėtoją nustato įvertinę gyvūnų galvos, kaklo, kuprų formą, aprangą ir laikysenas.

Teisėjai nustatė, kad dešimtys veisėjų padidino kupranugarių lūpas ir nosis, naudojo hormonus raumenims stiprinti, gyvūnams suleido botokso, kad jų galvos atrodytų didesnės. Pranešama, kad organizatoriai „griežtai nubaus manipuliatorius“. Daugiau nei 40 kupranugarių buvo diskvalifikuoti.

Kupranugarių grožio konkursas – pagrindinė festivalio dalis, kurio metu taip pat vyksta kupranugarių lenktynės, išpardavimai ir kitos šventės. Šalies valdžia stengiasi išsaugoti kupranugario vaidmenį beduinų tradicijose ir karalystės pavelde.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)