Jau nuo gruodžio 1 dienos neabejingi kelionėms ir automobiliams DelfiTV žiūrovai bei sekėjai Youtube kanale gali mėgautis nauja laida – „Į pasaulio kraštą su NordPass“.

Žiurkių lenktynių „tėvai“ žada naujų maršrutų

Sutuoktiniai Oksana ir Paulius mėgstantiems pramogas automobiliais yra gerai žinomi, nes jau trečius metus organizuoja pigių automobilių lenktynes RatRace.lt bekelėmis ir yra surinkę nemažą autofanų bendruomenę. Laidos herojų organizuojamame ralyje-festivalyje, kuris dažnai vyksta ne po vieną dieną, dalyviai sunkiai pravažiuojamus miškų keliukus turi įveikti senais ir kuo mažesnio biudžeto automobiliais.

Nenuostabu, kad ir patys nuotykių ieškotojai į šią net 5-6 mėnesius truksiančią kelionę leisis ne vieną dešimtmetį skaičiuojančiu mikroautobusiuku. O vienas iš pagrindinių ekspedicijos tikslų – sudaryti žiurkių lenktynių maršrutą jau už Lietuvos ribų ir taip išvežti RatRace.lt dalyvius į užsienį.

Į kelionę kartu su visa šeima

Oksana ir Paulius augina dvi mažametes dukras, kurios nuo pat gimimo yra pripratusios prie aktyvaus šeimynos gyvenimo būdo. Smagusis ketvertas visur ir visada laiką leidžia kartu, todėl ir į šią kelionę be jokių dvejonių nusprendė vykti visi. Abi dukros jau yra dalyvavusios žiurkių lenktynių maršrutų sudaryme, tad praleisti daug laiko automobilyje joms nebus naujiena, o gyventi namelyje ant ratų – netgi labai laukiama pramoga.

Kaip šeimynai seksis sutarti tiek laiko leidžiant mažoje autobusiuko erdvėje, nežino ir jie patys, bet tikisi, kad viskas bus gerai, nes dukrelės nėra išlepusios ar įnoringos, bet žinoma, kaip ir su visais vaikais, būna visko.

Numatomas kelionės maršrutas – egzotiškas

Nors šeima ir neturi griežto maršruto, kelionės kryptis yra apgalvota ir tai nebūtinai bus plačiai turistų lankomos šalys. Gali būti, kad ne visur pavyks pakliūti dėl nuolat besikeičiančios pandeminės situacijos, o kartais, kuriuo keliu pasukti, keliautojai spręs vietoje, pagal susiklosčiusias aplinkybes.

Numatytų aplankyti šalių sąrašas tikrai didelis, pagrinde tai bus artimieji Rytai – nuo Ukrainos iki Turkijos, Albanijos, Serbijos ir net Arabijos pusiasalio šalių – Saudo Arabijos, Jordanijos ir kitų. Keliautojai nori jų apvažiuoti kuo daugiau, o dar vienas labai svarbus taškas tikriems autosporto aistruoliams – ekstremalusis Dakaro ralis. Aplankyti šias lenktynes yra sutuoktinių svajonė, o jų organizuojamas renginys Lietuvoje net yra vadinamos „Lietuviškuoju Dakaru“, taigi neapsilankyti tikrajame dykumų ralyje būtų nuodėmė.

Tikslas – gerai praleisti laiką

Be maršruto žiurkių lenktynėms sudarymo ir Dakaro ralio, linksmieji keliautojai važiuodami tikisi tiesiog gerai leisti laiką, atsiduoti aplinkybėms ir parodyti žiūrovams, kad ir be didelių biudžetų ar prabangių transporto priemonių galima smagiai ir toli pakeliauti.

Kaip jiems tai seksis, kviečiame žiūrėti jau nuo gruodžio 1 dienos per DelfiTV bei DelfiTV Youtube kanale, o taip pat sekant @oxiuke ir @ratrace.lt paskyras Instagrame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)