Vėl atidaryta JAV siena primena apie vieną iš didžiausių kliūčių tarptautinėms kelionėms, ypač keliautojams iš Europos, kuriems praktiškai buvo draudžiama atvykti į šalį. Vis dėlto gali kiek užtrukti, kol keliautojai sugrįš: avialinijų keleivių vietų skaičius į JAV iš „Bloomberg“ stebimų krypčių yra 34 proc. mažesnis nei tuo pat metu 2019 m. – ir tik nedidelis pagerėjimas, lyginant su ankstesnėmis savaitėmis.

Vertinant pagal tarptautines kelionių taisykles, pasiskiepijimo rodiklius ir vietines visuomenės sveikatos gaires, „Bloomberg News“ lengviausiai pasiekiamu miestu skelbia Madridą. Iš viso 5 šalys lieka visiškai nepasiekiamos atvykėliams iš užsienio.

Kas dar naujo laukia keliautojų

Remiantis trimis minėtais „Bloomberg News“ kriterijais, šiuo metu lengviausiai pasiekiami šie miestai: Madridas, Barselona, Viena ir Paryžius. Sunkiausiai pasiekiami yra Maskva, Sidnėjus, Džakarta ir Honkongas.

Meksikas, Plaja del Karmen, Barselona, Madridas ir Viena – miestai, į kuriuos keliautojams lengviausia patekti. Pekinas, Šanchajus ir Sidnėjus labiausiai riboja keliautojų atvykimą.

Kalbant apie vietines visuomenės sveikatos priemones, Bankokas iš mažiausiai atvirų miestų perėjo prie labiausiai atvirų. Phuketas ir San Paulas taip pat iš vidutiniškai atvirų miestų tapo labiausiai atvirais. Tačiau Amsterdamas iš labiausiai atviro tapo vidutiniškai atviru.

Bankoko restoranai, muziejai ir pramogų vietos šiuo metu pilnai atidarytos. San Paule vėl atsidarė naktiniai klubai ir pramogų vietos – be jokių apribojimų. Kita vertus, šiuo metu Amsterdame viešajame transporte privalomos kaukės, o lankymuisi viešose erdvėse taikomi apribojimai. Kaukės privalomos ir viešajame Budapešto transporte.

Tarp šalių, įtrauktų į „Bloomberg“ stebėjimo priemonę, tik Dominikos Respublika, Egiptas ir Meksika priima daugiau skrydžių, nei prieš pandemiją. Bahamų planuoti pajėgumai susitraukė mažiausiai, lyginant su tuo pat metu 2019 m., o labiausiai sumažėjo pajėgumai vykstant į Kiniją.