„Indonezijos valdžia nusprendė atidaryti Denpasro oro uostą Balyje tarptautiniams reisams ir užsienio turistams. Koronaviruso pandemijos ribojimų švelninimas šalyje vyks etapais, todėl iš pradžių atvykusiems keliautojams reikės išbūti aštuonių dienų karantine už savo lėšas“, – skelbia „Nikkei. Asia.“

Kaip rašoma portale, artimiausiu metu valdžia nuspręs, kokių šalių piliečiams bus galima įvažiuoti į Balį tokiomis sąlygomis. Visų pirma, šalies valdžia planuoja duoti leidimą įvažiuoti turistams iš Pietų Korėjos, Japonijos, Singapūro ir Naujosios Zelandijos.

Valdžios pareigūnų teigimu, tai turėtų būti šalys, kuriose žemas sergamumo koronavirusu lygis ir stabili epidemiologinė situacija. Testavimo reikalavimai tose šalyse turėtų būti analogiški Indonezijoje galiojantiems reikalavimams.

Balis

Šalyje naudojamos kompanijų „Sinovac“, „Sinopharm“, „AstraZeneca“, „Moderna“, „Pfizer“ vakcinos, taip pat rusiška vakcina „Sputnik V“.
Portale rašoma, kad iš pradžių valdžia norėjo atverti Balį užsienio turistams jau liepą, tačiau pakeitė planus, nes šalyje stipriai padaugėjo užsikrėtusiųjų koronavirusu.

Šiuo metu turistams draudžiama įvažiuoti į Indoneziją. Į Indonezijos salas gali atvykti turintys draugų, giminaičių lankymo vizas, taip pat trumpalaikes vizas VITAS.

Norintys atvykti į šalį keliautojai turi turėti skiepų nuo koronaviruso sertifikatą, taip pat neigiamo PGR tyrimo pažymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)