Work and travel USA“ (darbo ir atostogų programa Jungtinėse Amerikas valstijose) – tai Lietuvos nuolatinių studijų studentams skirta programa, kuomet išvykstama vasarai padirbėti Jungtinėse Amerikos Valstijose, o užsidirbus daugelis nepraleidžia progos ir pakeliauti po pačią šalį, rašoma pranešime žiniaslaidai. Juk sakoma, kad JAV – abejingų nepalieka. O daugeliui tai juk svajonių šalis!

Kasmet su šia programa išvyksta apie 1500 studentų iš visos Lietuvos. Deja, dėl siautėjančios pandemijos pastarąsias dvi vasaras didžioji dalis norinčių išvykti to padaryti negalėjo. Vilniuje įsikūrusi JAV ambasada sustabdė vizų išdavimus, JAV paskelbė apribojimus, atvykstantiems iš Šengeno zonos, tad kelionių organizatoriams Lietuvoje teko nuvilti studentus, pasiruošusius dalyvauti programoje.

Tiesa, kiekvieną rudenį skelbiama registraciją į darbo ir atostogų programą – šiais metais ne išimtis. Kelionių organizatoriai jau pradėjo planuoti 2022 vasarą ir šiomis dienomis skelbia registracijos pradžią. Jaunimo kelionių vadovė ir work and travel programos kuratorė Laura Žūsinaitė teigia, jog per pastaruosius metus neįvykusi programa populiarumo neprarado, o studentai, norintys išvykti išlieka optimistiški ir jau teiraujasi apie 2022 vasarą: „Programa tiesiog negali neįvykti. Tai būtų trečioji vasara iš eilės, kuomet mūsų studentai neišvyksta padirbėti ir pakeliauti po JAV. Išliekame pozityvūs galvodami apie ateinančią vasarą vien dėl to, jog ir šiais metais kai kurių šalių studentai jau džiaugėsi tokia galimybe. Tad mes neturėtume būti išimtis ateinantį vasaros sezoną.“

Programos startas leidžia planuoti ir svajoti apie laisvesnę, ir vis mažiau viruso paveiktą 2022-tųjų vasarą. „Mes su programos registracija startuojame rugsėjo vidury todėl, jog patariame savo studentams kuo ankščiau vykdyti darbų paieška JAV arba rinktis darbus iš esamų partnerių pasiūlymų, anksčiau užsiregistravusieji – turi daugiau šansų išsirinkti norimus darbus ir patekti ten, kur geidžia. Tad visad patariame nesnausti!“, – teigia Jaunimo kelionių atstovė.

Studentai, keliaujantys praleisti vasarą JAV, dirba įvairiuose kurortuose, pramogų parkuose, o gamtos mylėtojai turi unikalią galimybę vasarą dirbti JAV nacionaliniuose parkuose, tokiuose, kaip Didysis Kanjonas ar Jeloustouno nacionalinis parkas. Dalyvauti programoje gali visi Lietuvos aukštųjų mokyklų nuolatinių studijų studentai. Programos trukmę studentai derinasi pagal savo poreikius ir studijų planus. Tai viena geriausių galimybių studentams išnaudoti vasaros atostogas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją