„Nuo praėjusių metų savo keliones planuoju tik paskutinę sekundę. Kalbant apie tolimas keliones, dabar suplanuoti išvyką rudeniui yra rizikinga, nes nežinai, kas ir kaip bus. Sunku numatyti visas aplinkybes ir kaip keisis sergamumas koronavirusu konkrečioje šalyje ar taisyklės keliaujantiems.

Ir savo kelionę į Meksiką (apie ją skaitykite ČIA) aš planavau iki jos likus pusantros savaitės. Na, o dabar negali žinoti, kas laukia rudenį. Tiesa ta, kad dabar tik paskutinių minučių kelionių laikas“, – sakė keliautojas.

O. Gasanovas pataria iš pradžių nuspręsti, kada geriausia pasiimti atostogas ir tik likus keletui dienų iki savo atostogų pradėti planuoti kelionę bei dairytis jos krypties. „Nusipirkus kelionę rugpjūčiui, pamatysi, kad norima aplankyti šalis tiesiog bus uždaryta. Tad keliauti reikia spontaniškai, bet kartu ir gerai pasverti, kur tai daryti saugu, perskaityti visas tuo metu galiojančias taisykles šalyje, kur norite praleisti atostogas“, – kalbėjo laidos apie keliones vedėjas.

Pašnekovas taip pat pataria sekti informaciją apie šalį, į kurią vykstama, oficialiuose tos valstybės interneto puslapiuose bei nepamiršti testuotis. Įvairios šalys turistams COVID–19 testus atlieka nemokamai, o laidos „Orijaus kelionės“ vedėjas, pats jau atlikęs daugiau nei 40 tokių testų, ragina nebijoti bei saugotis tiek patiems, tiek saugoti kitus.

Pasiteiravus, į kurias šalis keliautojas pataria dairytis jau dabar, O. Gasanovas prisiminė Turkiją, kurioje neseniai pats lankėsi. Nors šioje šalyje iki gegužės 17 dienos yra įvestas karantinas, jis galioja tik vietos gyventojams, o šalis turistams atsivėrė po metus trukusio karantino ir ribojimų.

Dar viena kryptimi dabar galėtų būti Madeiros sala Portugalijoje. Nors Portugalijoje buvo stebimas gana didelis sergamumas, pati sala specialistų buvo vertinama kaip gana saugi vieta. Turistus pradeda įsileisti ir Gruzija, į kurią jau atnaujinti skrydžiai iš Lietuvos.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Orijaus kelionės“ galite matyti kiekvieną trečiadienį 21 val. „Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)