„Ryanair“ generalinis direktorius Michaelas O’Leary įsitikinęs, kad vakcinavimo programos atnaujins galimybę keliauti, tiesa, jo nuomone, skrydžio metu bus privalomos apsauginės kaukės.

„Planuojame palikti reikalavimą dėl privalomų apsauginių veido kaukių lėktuve šios vasaros ir kitos žiemos tvarkaraščiui“, – sakė jis. Šis reikalavimas padės „minimalizuoti COVID-19 ir kitų peršalimo ligų plitimo riziką“.

Jo teigimu, keleiviams ir įgulai dėvint kaukes, trumpųjų skrydžių metu labai maža duomenų apie užsikrėtimus.

2021 m. birželį–rugsėjį „Ryanair“ tikisi veikti 80 proc. iki krizės buvusio pajėgumo. M. o‘Leary įsitikinęs, kad iki vasaros vidurio dauguma Europos gyventojų bus paskiepyti.

Pernai metai oro linijų bendrovei buvo sunkūs – per metus nuskraidinta tik 33 mln. keleivių, lyginant su ankstesniais metais nuskraidintais 154 mln. keleivių.

Britų ministras pirmininkas Borisas Johnsonas teigė, kad Britanijoje kelionės į ir iš užsienio šalių galėtų atsinaujinti anksčiausiai nuo gegužės 17 d.

Šią datą dar turės apsvarstyti šalies kelionių klausimus sprendžianti darbo grupė „Global Travel Taskforce“, manoma, kad ji pateiks naujų rekomendacijų dar iki balandžio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)