„Mano tėvai ir seneliai buvo žemaičiai, tad ir aš esu tikrų tikriausias žemaitis“ – pasakoja Ričardas, kurio kuriamas laidas apie Žemaitijos kraštą peržiūri dešimtys tūkstančių tautiečių. Delfi TV laidos „Ar tu ją matei? Neatrasta Žemaitija“ vedėjas apie save daugžodžiauti nelinkęs – sako žurnalistu savęs vadinti nedrįstantis, o laidų vedėju esantis tik savo YouTube kanale.

Prieš daugiau nei 10 metų vaizdo tinklaraštininko amato paragavusį Ričardą Delfi TV žiūrovai
jau spėjo pamėgti – vieniems smagu pasidairyti po gimtuosius kraštus, kitiems – pasisemti idėjų kelionėms Lietuvoje, o tretiems įdomu išgirsti autentišką žemaičių kalbą. Šia, beje, Ričardas tikina kalbantis visur ir visada.

Pradėjusi nuo Kulių – gimtojo paties Ričardo ir daugelio kitų šio projekto kūrėjų miestelio – laidos „Ar tu ją matei? Neatrasta Žemaitija“ komanda jau spėjo aplankyti ne vieną Žemaitijos kampelį: bene gražiausiu Žemaitijos kraštu vadinamus Platelius, tarp Minijos vingių įsikūrusį Kartenos miestelį, Salantus, Plungę. Delfi TV žiūrovų laukia dar daugybė įdomių atradimų iš savo gamtos grožiu ir kultūriniu paveldu stebinančio Žemaitijos krašto.

– Ričardai, ar tiesa, kas sakoma apie žemaičius – narsūs, atkaklūs ir laisvi?

– Tikrai taip. Laisvė – labai svarbus dalykas kiekvienam. Visi jūsų paminėti būdo bruožai tinka žemaičių apibūdinimui. Dar pridurčiau, kad dauguma žemaičių yra kuklūs, bet atviri. Jei kažkas ne taip, tai tiesiai šviesiai ir pasakys.

– Laida „Ar tu ją matei? Neatrasta Žemaitija“ gimė iš pasididžiavimo savo kraštu?

Iš pasididžiavimo ir noro kitiems žmonėms parodyti, kad ir mažuose miesteliuose yra ką pamatyti, o kartais net daugiau nei dideliame mieste.

– Tikriausiai nesuklysiu vadindama Jus Žemaitijos ekspertu. Ar keliaudamas po šį Lietuvos kraštą ir pats kaskart atrandate kažką naujo?

– Ekspertu tikrai nesivadinčiau, nes dar nespėjau visuose Žemaitijos miesteliuose pabuvoti. Tačiau kur buvau, visuomet atrasdavau kažką naujo, nematyto ir labai gražaus.

– Ar žemaičiai – svetingi ir noriai dalyvaujantys laidų filmavimuose?

– Žemaičiai labai svetingi, bet į kameras kalbėti dažniausiai atsisako. Čia neįprasta, kad dažnai vyksta filmavimai, tad visiems būna įdomu, ką gi mes veikiame su kameromis jų miestelyje.

– Kokios Žemaitijos vietos Jums pačiam yra pačios mieliausios?

– Visur kur upės, ežerai, jūra. Gražių vietų yra daug, tad vieną išskirti būtų sunku. Tačiau jei reikėtų rekomenduoti TOP 3 vietas, kurias privaloma pamatyti lankantis Žemaitijoje, pirmiausia siūlyčiau apsilankyti Plateliuose, Šventojoje ir be abejo – mano gimtajame Kulių miestelyje. Apie jį taip pat esame sukūrę laidą, kurią visiems rekomenduoju pažiūrėti. Kiekvienam kuliškiui yra garbė būti kuliškiu.

– Kuriate laidą apie gražiausius ir įdomiausius Žemaitijos kampelius. O tolimesnių kraštų toliai ar netraukia?

– Žinoma, traukia. Būtų įdomu pamatyti, patyrinėti gamtą, kaip ten žmonės gyvena, kokia kultūra, tradicijos kitose Europos šalyse. Niekada negali žinoti, gal vieną dieną atsidursime užsienyje ir kursime laidas apie tolimuosius kraštus.

– Žemaitija – ne toks jau didelis kraštas. Kas laukia toliau, artimiausioje ateityje?

– Labai sunkus klausimas į kurį atsakys laikas. Kursim, veiksim ir tada pamatysim, kaip bus. Sustoti nežadame, o ir savo žiūrovams neleisime nuobodžiauti, tad naujovių tikrai galite tikėtis.

Laidą „Ar tu ją matei? Neatrasta Žemaitija“ nemokamu Delfi TV kanalu žiūrėkite kiekvieną penktadienio vakarą 22:00 val.

Delfi TV – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)