Siekdami paskatinti vilniečius Velykoms ruoštis be rūpesčių, Vilniaus restoranai ir viešbučiai siūlo pasirūpinti skaniausiomis vaišėmis, rašoma pranešime žiniasklaidai. Be to, nuotykių pasiilgę miestiečiai galės tradicinę šeimos šventę paįvairinti dalyvaudami nuotaikingame žaidime.

Pasiūlymai ir gurmanams, ir tradicinės virtuvės mėgėjams

Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ iniciatyva visi restoranų ir viešbučių pasiūlymai nugulė į specialų polapį, kuriame gausu kiekvieno skonį atitinkančių šventinių patiekalų. Polapyje galima rasti šventiniam savaitgaliui skirtus ir prie karantino reikalavimų pritaikytus vaišių ir laisvalaikio pasiūlymus.

Apsilankę „Go Vilnius“ svetainėje, vilniečiai galės rasti restoranų pasiūlymus velykiniam stalui – restoranai gamins patiekalus bei užkandžius išsinešti ar pristatymui tiesiai į namus. Tam, kad Velykų šventei miestiečiai galėtų pasirinkti savo skonį labiausiai atitinkančius patiekalus, jie sugrupuoti į dvi dalis: gurmanai galės išbandyti modernios virtuvės šedevrus, o tiems, kurie labiau mėgsta naminį maistą, siūloma rinktis tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalus – margučius, silkės užkandžius, įvairius tradicinius mėsos bei bulvių patiekalus, desertus.

Norintiems paįvairinti kasdienybę ir šiemet Velykas švęsti kitaip, Vilniaus viešbučiai siūlys gražiausią pavasario šventę saugiai sutikti viešbučių kambariuose – čia svečių lauks vėlyvieji pusryčiai bei vakarienės viešbučių apartamentuose su nakvyne arba be jos, taip pat velykinių patiekalų rinkiniai išsinešti, norintiems Velykas švęsti namuose. Vakarienes bei nakvynes viešbučiuose gali įsigyti vienas namų ūkis arba vienos šeimos atstovai. Be to, patartina rezervuoti vietas iš anksto.

„Tai bus jau antrosios Velykos, kurias vilniečiai ir daugelis kitų Lietuvos gyventojų sutiks karantine. Tačiau tai nereiškia, kad šventė bus mažiau įsimintina ar smagi – sostinės gyventojai galės išskirtiniais restoranų patiekalais pasimėgauti namuose arba saugiai praleisti laisvalaikį naujoje aplinkoje. Tikimės, kad šie pasiūlymai prisidės prie šventinės nuotaikos skleidimo ir padės žmonėms kurti naujas šeimos tradicijas bei paįvairinti kasdienybę“, – sako „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Velykas apartamentuose kviečia švęsti 6 viešbučai – „Imperial Hotel & Restaurant“, „Comfort Hotel Rock ‘n’ Roll“, „Radisson Blu Royal Astorija“, „Hillton Garden Inn“, „Relais&Chateaux Stikliai hotel“ ir „ibis Styles Vilnius“. Tarp vakarienes siūlančių restoranų – „Veranda“, „Sugamour“, „Grey“, „Etno dvaras“, „Katpėdėlė“ ir kiti.

Tai jau ne pirma panašaus pobūdžio „Go Vilnius“ iniciatyva. Panašūs pasiūlymai pristatyti Kūčių, Kalėdų, Naujųjų metų, Valentino dienos progomis. Restoranų ir viešbučių pasiūlymai kaskart sulaukdavo didelio vilniečių susidomėjimo, dalis restoranų planuotus užsakymus viršijo net kelis kartus.


Kviečia į nuotaikingą kiaušinių medžioklę

Išskirtiniai patiekalai ir jauki apartamentų atmosfera – dar ne viskas, ką šiemet Velykoms siūlo sostinės viešbučiai. Viešbutis „Comfort Hotel Rock ‘n’ Roll“ kviečia dalyvauti velykinėje kiaušinių medžioklėje, kuri organizuojama jau penktus metus iš eilės.

„Šis žaidimas labai paprastas – mūsų viešbučio kolektyvas mieste paslepia daugybę kiaušinių, o žaidimo dieną paskelbiamas specialus žemėlapis. Juo vadovaujantis mieste ieškomi paslėpti kiaušiniai. Jų viduje galima rasti skanėstų, taip pat kiaušinius galima iškeisti į žaidimo draugų dovanas. Per penkerius žaidimo metus esame sugalvoję įvairių kiaušinių paieškų variacijų – nuo koordinačių, paprastų taškų popieriniame žemėlapyje iki vietovės atpažinimo pagal nuotraukas.

Kad žaidimo dalyviau jaustųsi kuo saugiau, šiemet parinkome kiek atokesnes, galbūt ne visiems dar atrastas vietoves gamtoje, tad bus galima pasisemti ne tik geros nuotaikos, bet ir atrasti naujų vietų Vilniuje ir aplink jį“, – sako viešbučio vykdomasis direktorius Marius Petrilionis.

Visą informaciją apie specialius Velykų pasiūlymus ir velykinį žaidimą galite rasti „Go Vilnius“ polapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)