Prieš pradedant kopti į ugnikalnius, Aurimui Valujavičiui teko išgyventi nemažai sunkumų, kuriuos patiria pandemijos metu kiekvienas keliautojas. Atvykusiems į Čilę yra reikalingas neigimas COVID-19 testas ir 10 parų izoliacija, tačiau po 7 parų vėl atlikus testą, jeigu jis neigiamas, izoliacija galima nutraukti.

Kaunietis Čilėje ne tik bandys pasiekti ugnikalnių viršūnes, bet ir apkeliaus ir pačią Čilę. Aplankys ledynus, nacionalinius parkus ir kitas lankytinas vietas esančias šalyje. Taip pat bandys pasiekti pačio aktyviausio ugnikalnio – Viljarikos – viršūnę. Iš ugnikalnio viršūnės visada sklinda dūmai, o šalia esantis miestas Pukono yra nuolatos pasirengęs evakuacijai.

Aurimas bandys įkopti ir į aukščiausią ugnikalnį pasaulyje – Ochos del Saladas, kurio aukštis siekia 6893 m. virš jūros lygio. Norint sėkmingai pasiekti ugnikalnio viršūnę reikia daug ištvermės, nes vien tik kopimas užtruks visą savaitę. Taip pat pasiruošimo reikia, kad organizmas prisitaikyto prie esančio klimato. Tai bus vienas iš didžiausių iššūkių kelionės metu.

Aurimas Valujavičius yra su baidare perplaukęs Dunojų ir įveikęs 3000 km, o visą kelionę link Juodosios jūros pradėjo Vokietijoje. Taip pat su dviračiu Skandinavijoje įveikė 13 tūkst. km. O šį kartą yra pasiruošęs patirti naujų įspūdžių Čilėje ir visais jais pasidalinti su Delfi TV žiūrovais.

Visą Aurimo kelionę laidoje „Ugnikalnių takais“ žiūrėkite kiekvieną dieną, 22:30 val. per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)