Sostinės Vokiečių gatvėje įsikūrusi įstaiga dėl karantino ribojimų vienu metu galės priimti keliolika lankytojų.

Mintis įkurti Vilniaus muziejų sostinės savivaldybėje brandinta nuo 2018-ųjų, tačiau, kaip BNS sakė įstaigos vadovė Rasa Antanavičiūtė, planus tai padaryti 2020-aisiais sujaukė koronaviruso pandemija – atidarymo data atidėta triskart.

„Muziejus susijęs su keliais faktoriais, vienas jų – artėjantis 700 metų miesto vardo paminėjimo jubiliejus. Kitas – ore tvyranti susidomėjimo Vilniumi banga. Manome, kad tai bus įdomu ir auditorijai, ne tik jubiliejiniam kalendoriui. Apskritai, ne tik Lietuvoje pastebimas dėmesys „mikroistorijoms“, aplinkai, kurioje žmonės gyvena. Manome, kad miesto muziejus, kalbėdamas apie mūsų miestą, gyvenamas vietas, atsakys į šiuos interesus ir poreikius“, – sakė R. Antanavičiūtė.

Vilniečius kitu rakursu pažvelgti į nuolat supančią aplinką raginantis muziejus lankytis pirmojoje parodoje kviečia nemokamai. Iki šiol Vilnius neturėjo savo muziejaus.

Muziejuje lankytojų laukia ne tik paroda, bet ir Vilnianos skaitykla, knygynas bei kavinė „Backstage Café“. Rūpindamasis lankytojų sveikata Vilniaus muziejus kviečia lankytojus prieš ateinant į parodą užsiregistruoti muziejaus internetinėje svetainėje – vienu metu patalpose gali lankytis 14 žmonių – taip pat muziejaus patalpose laikytis saugių atstumų, teisingai dėvėti veido kaukes bei dezinfekuoti rankas.

Paroda „Nuo mėsinės iki muziejaus. Vieno namo istorija“ Vilniaus muziejuje veiks nuo šių metų kovo 26 iki birželio 27 dienos.

Iki šiol Vilnius neturėjo savo muziejaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)