Net jei galėsime keliauti, tikslas bus paisyti socialinės poros metrų distancijos, ieškoti vietų ir vietovių, kuriose – kuo mažiau žmonių.

Kelionių tinklaraštininkė Nicola Brady parinko vietų galimoms kelionėms, kuriose būtų lengviausia išlaikyti socialinę distanciją:

Škotijos aukštumos

Jei daugybę laiko praleidote tarp keturių sienų, vien mintis apie Škotijos aukštumas tikriausiai sugraudins. Įsivaizduokite kalvas, apaugusias tankiomis samanomis ir violetiniais viržiais, kaip giliai įkvepiate šviežio, drėgno oro... skamba lyg rojus.

Tai ir galimybė išsimaudyti gamtoje (ne paplūdimyje tarp gausybės žmonių) – panirti į Kerngormo nacionaliniame parke esančius gilius ežerėlius arba į jūrą.

Namibija

Kur daugiau šansų būti vieniems nei Namibijos dykumoje? Čia, toli nuo eilių prekybos centruose ir žmonių būrių miestų parkuose, būsite vieni su gamta. Namibijos dykumoje gausu peizažų, apie kuriuos visi svajoja, – juodų pavienių medžių siluetų kopose Sosusflėjuje, druskožemių su gausia gyvūnija Etošos nacionaliniame parke.

Etošos nacionalinis parkas, Namibija

Mėjo grafystė, Airija

Vakarinėje Airijos pakrantėje esančioje Mėjo grafystėje pasijunti taip, tarsi atsidūrus pasaulio pakraštyje. Erio pusiasalyje galima vaikštinėti olų viršūnėmis, rantyta pakrante ir nesutikti nė gyvos dvasios. Archeologijos parke Dun nam Bo pamatysite visokių įdomybių, o toliau į rytus prieisite stulbinamo grožio Daunpatriko olą, stūksančią jūroje, toliau nuo kranto.

Mamoto ežerai, Kalifornija

Atviros erdvės Kalifornijoje – tai, ko mums šiuo metu reikia, o Mamoto ežerai – tinkama vieta vienumai. Ištisą dieną galima vaikštinėti ir nepailstant gėrėtis kalnų didybe, krištolo skaidrumo ežerais ir Žefrėjo pušimis Nacionaliniame parke. Patartina išeiti iš namų anksti ryte, lydimiems vien bundančių paukščių čiulbėjimo ir brėkštančios aušros.

Farerų salos

Pamėgote vaikščioti, o dabar norėtųsi kažkur išvykti ir praplėsti akiratį? Puikus pasirinkimas – Farerų salos. Takai pėstiesiems laukinėje gamtoje ne vienai dienai nukreips mintis nuo nelengvos pandemijos kasdienybės. Žmonių daug nesutiksite, o štai avių neišvengsite – jų čia yra apie 80 000.

Farerų salos

Vestfirdiras, Islandija

Jei nesinori būriuotis su kitais turistais, Vestfirdiras – išmintingas sprendimas. Vos 10 proc. atvykstančiųjų į Islandiją pasiekia šį šiaurės vakaruose esantį pusiasalį. Beje, čia daugiau šansų pamatyti baltą poliarinę lapę. Vestfirdiras lengvai ir greitai pasiekiamas lėktuvu iš Reikjaviko.

Bolivija

Kartais nepakanka pabėgti nuo minios, kartais reikia pabūti absoliučiai vienam. Ujūnio druskožemis – ištisi uolėti plotai su druskos dariniais. Norėdami didesnės atskirties, Scotto Dunno taku pasieksite automobiliuose įrengtų butų regioną, kur galima gauti maisto ir užsisakyti gidą. Auštant šokite iš lovos ir – pirmyn tyrinėti gamtos.

Graubiundenas, Šveicarija

Šveicarijos kalnų gyventojai išsiskiria skaisčia veido spalva – nieko stebėtino juk jie kasdien kvėpuoja tyru Alpių oru, treniruodami raumenis ir laipiodami kalnų šlaitais. Nutirpus sniegui pasimato begalinio grožio peizažas – laukinėmis gėlėmis papuošti kalnų šlaitai, ledinio žydrumo kalnų ežerėliai. Graubiundeno regionas labai gražus, ties, vasara, čia būna daug žmonių. Patraukite į nuošalesnį Beverino gamtos parką – čia vaikščiojimo takai priklausys jums vieniems.

Taitis ir kitos Prancūzijos Polinezijos salos

Sutikime – visi turime teisę pasvajoti apie tolimą tropikų rojų. Taitis žavus, dauguma Prancūzijos Polinezijos salų ramios, tylios, o Markizo salos vadinamos tolimiausiu archipelagu planetoje. Iš šių dvylikos salų apgyvendintos tik šešios. Didžiausia iš jų – Nuku Hiva yra tarsi pasaka, kurioje laksto laukiniai žirgai, plyti juodojo smėlio paplūdimiai ir trykšta fantastinio grožio kriokliai.

Daramas, D. Britanija

Lauke, net ir aplink esant žmonių, pavojus užsikrėsti virusu mažesnis. Vis tik jei norisi ne triukšmingų paplūdimių, o tylos, apsilankykite Daramo pakrantėje D. Britanijoje. Išsiruoškite į 11 mylių ilgio pakrantės pėsčiųjų taką (jis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą) – išvėdinsite galvą, neliks sunkių minčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)