38 metų Wenqing Li buvo sučiupta 2019 metų kovą, kai pabandė iš Kinijos išvežti 947 sukulentus ir kaktusus, kuriuos slėpė kojinėse, prie kojų ir torso.

Šių augalų vertė siekė daugiau kaip 10 tūkst. dolerių. Tarp jų buvo ir nykstančių bei saugomų rūšių.

Lėktuvui nusileidus Oklando tarptautiniame oro uoste, Wenqing Li supanikavo, kai pamatė tarnybinius šunis, ir pasuko tiesiai į vyrų tualetą atsikratyti kaktusų.

Ji buvo sučiupta, o Naujosios Zelandijos pagrindinių pramonės sričių ministerija konfiskavo augalus. W. Li, kuri gyvena Oklande, buvo nuteista 12-ai mėnesių intensyvios priežiūros ir 100 valandų viešųjų darbų.

Teisėsauga teigia, kad ji prekiauja sukulentais bei kaktusais per interneto platformą „TradeMe“.

Kiek vėliau per kitą skrydį 2019 metų liepą W. Li pamėgino įvežti 142 neleistinas sėklas, paslėptas „iPad“ viršeliuose, taip pat daugiau kaip 200 vazonų ir sodo puošmenų.

„Labai svarbu atminti, kad bet koks neleistinų augalų įvežimas į šalį, ar tai būtų kontrabanda per sieną, ar produktų siuntimasis paštu, sukelia grėsmę Naujosios Zelandijos biosaugai, - sakė minėtos ministerijos regioninis vadovas įstatymų laikymosi tyrimams Simonas Andersonas. – Naujoji Zelandija labai rimtai žiūri į apsaugą nuo biosaugai kylančių grėsmių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)