Šv. Jono Nepomuko bažnyčia priims tikinčiuosius po remonto

Piligriminė Šv. Jono Nepomuko bažnyčia Ždiare prie Sazavos ant Žaliojo kalno šiemet atvers duris tikintiesiems ir turistams po beveik trejus metus trukusios renovacijos. Bažnyčia yra genialaus architekto Jano Blažėjaus Santini-Aichelio darbas ir vienas originaliausių barokinių pastatų Čekijoje.

Telčo pilis atvers atnaujintus interjerus

Renovacijos darbai Telčo pilyje (Vysočinos regione) vyksta jau kelerius metus. 2021 m. gegužę planuojama atidaryti turistams keletą interjerų, įskaitant Visų Šventųjų koplyčią, kurioje yra „Telčo tėvo“ – Zacharijaus iš Hradeco ir jo pirmosios žmonos Kotrynos antkapiai. Lankytojų laukia ir nauja istorinė paroda.

Nauja paroda Šv. Baltramiejaus katedroje Pilzene

Po bendros renovacijos 2021 m. birželio pradžioje bus atidaryta gotikinė Šv. Baltramiejaus katedra Pilzene. Lankytojų laukia nauja paroda apie katedros istoriją ir varpus, naujas apšvietimas ir šildomi suolai.

Katedra su aukščiausiu bažnyčios bokštu Čekijoje (102,26 m) laikoma miesto simboliu. Nuo dengtos arkados, į kurią veda maždaug trys šimtai laiptų, atsiveria įspūdingas vaizdas į Pilzeną ir visą apylinkę. Esant geram orui, taip pat galite pasigrožėti Šumavos ir Čekijos miško viršūnėmis ir net Alpėmis.

Cvilino apžvalgos bokštas

Cvilino apžvalgos bokšto, Žemojo Jesenyko kalnuose, renovacija truks iki 2021 metų vidurio. Dvidešimt aštuonių metrų bokštas buvo pastatytas 1902–1903 metais pagal architekto Ernsto Latzelio projektą. Ant Cvilino kalvos taip pat įsikūrusi monumentali barokinė piligrimų bažnyčia ir paslaptingi pilies griuvėsiai.

Pernšteinų šeimos rezidencija Pardubicėse

Pardubicių rūmuose jau keleri metai vyksta bendra renovacija, tačiau turistams pamažu atidaromos naujos parodos. Pavyzdžiui, paroda „Pernšteino rezidencija – ankstyvasis renesansas Čekijoje“ bus atidaryta 2021 m. pabaigoje. Paroda suteiks unikalią galimybę pamatyti „kalbančius Pernšteinų paveikslus“, kurie multimedijos technologijų dėka atgyja turistų akivaizdoje. Paroda taip pat bus skirta Vilemo Pernšteino 500-osioms mirties metinėms paminėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)